Nyhed

Sangskriverforeningen DJBFA’s årlige hæderspriser er uddelt

GAFFA - 25 år i musikkens tjeneste

I år går DJBFAs – Danmarks største komponist- og sangskriverforening – hæderspriser til Søren Huss, ML Buch, Moussa Diallo og Louise Nipper.

I går aftes løb DJBFAs hædersprisfest af stablen på Hotel Cecil i København (den tidligere Jazzhouse-bygning), hvor nogle af Danmarks bemærkelsesværdige musiktalenter blev tildelt særlige priser. De festlige løjer blev ledet af aftenens konferencier Oliver Zahle, hvor de live-optrædende på aftenens scene blandt andre var Kira Skov, Irah, Athletic Progression, Lone Hørslev og Mark Solborg Trio. Traditionen tro tolkede nogle af de optrædende de hædredes værker. 

Hædersprisen tilfaldt blandt andre Søren Huss, og Upcoming-prisen gik til Marie Louise Buch. De to har begge gennem året markeret sig som bemærkelsesværdige komponister. Søren Huss udgav i slutningen af 2017, efter fem års udgivelsespause, sit tredje soloalbum med den sigende og legende titel MidtlivsVisen. Denne sangskat af en udgivelse tager afsæt i visetraditionen og forvalter, fuld af selverkendelse, en hyldest til livet.

”Han bruger sin udtryksfulde stemme til at få store og små følelser til at finde vej til vores hjerter. Hans ord og tonesprog gør det lettere at være med det, som er,” lød det i pristalen til Søren Huss fra DJBFA’s formand, Susi Hyldgaard.

ML Buch ep-debuterede tilbage i februar 2017 med Fleshy, der byder på alternativ pop og Buchs kølige kvindestemme tilsat støjende guitarer, synths og samples.

"Med et øre for stærke melodier, en veludviklet sans for visuelt udtryk samt et kompromisløst greb om sit eget virke bugter ML Buch sig smidigt ind og ud af mainstreamen." Sådan lød en del af begrundelsen fra DJBFA i forbindelse med årets Upcoming-pris.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Støjpoppet og elektrorocket debut-ep med kølig kvindevokal og kød på

Der var også hæderpris til sangeren, komponisten, bassisten og historiefortælleren Moussa Diallo. Han er født i Paris, opvokset i Mali og kom til Danmark i 1973, hvor han hurtigt blev kendt og respekteret som bassist. Han har spillet med orkestre som Sneakers, Marquis de Sade og Burnin' Red Ivanhoe og står bag talrige soloprojekter, blandt andre album som Amora (1997) og The Kékéliba Project (1999), og har også lavet musikalske historier for børn.

Ud over komponist-hæderspriserne giver DJBFA hvert år også en hæderspris til et af de mennesker, som arbejder for musikken på anden vis. I år går prisen til lydtekniker Louise Nipper, der også har en musikerkarriere under aliaset Alouise, men her bliver hædret for sit mangeårige arbejde i lydstudiet.

Fra Susi Hyldgaard lød det om Louise Nipper: "I hendes hænder er teknik aldrig en hindring - musikken er hovedpersonen, og Louise og alt det hun kan med knapper og mus bliver til ens forlænget arm, en "1+1 bliver 3"-funktion, og giver derved musikken og dens skabere muligheden for at shine optimalt."

Hæderpriserne er hver på 35.000 kroner, mens Upcoming-prisen er på 25.000 kroner.

DJBFA er landets største komponistforening for professionelle komponister og sangskrivere inden for jazz, folk, pop, rock og elektronisk musik. Hvert år inviterer de indenfor til en særlig Hædersprisfest, der hylder musikken, og hvor årets priser bliver uddelt til to bemærkelsesværdige komponister, det nye håb og én, der har udrettet noget særligt for musikken.

Sidste års hæderspriser tilfaldt henholdsvis Emil de Waal, Anne Linnet, Aske Bentzon og Jakob Stegelmann.

LÆS OGSÅ: Søren Huss: Jeg er jo i virkeligheden bare glad for at være den, jeg er

ANNONCE