Nyhed

Nye navne og samarbejder på Spot

Spot har indgået samarbejde med to europæiske festivaler, og DUP vil igen i år præsentere 10 nye navne

De Uafhængige Pladeselskaber, DUP vil igen i år præsentere en række navne med internationalt potentiale på Spot Festival. "Vi er stolte af endnu engang at kunne bidrage med stærke navne til Spot Festivals program. Vores lytteudvalg har bestået af både nationale og internationale branchefolk i medie, live- og pladebranchen, så at netop disse orkestre er udvalgt bevidner om deres internationale potentiale på tværs af musikkens udtryksformer," udtaler formændene fra DUP, Kristoffer Rom og Kasper Find. 

De ti navne, der præsenteres i samarbejde med DUP, er Big Dust fra Minimum Recordings, DíSA fra Tigerspring, Ida Kudo fra Back To Future, Maria Faust Jazz Catastrophe fra Barefoot Records, ONBC og Shiny Darkly fra Crunchy Frog, The Attic Sleepers fra VUF Empire, The New Spring fra Tambourhinoceros, Thunderboss fra Enough Said Music og Wangel fra Playground Music. 

I år har Spot Festival indgået et samarbejde med de to europæiske festivaler Iceland Airwaves og belgiske Les Nuits Botanique. Organisationerne bag festivalen har sammen udvalgt tre navne, som indledningsvis vil spille på Spot i Aarhus, dernæst i Bruxelles til maj og til sidst hos Iceland Airwaves i november. De tre grupper er postpunk-orkestret Mammút fra Island, der bevæger sig indenfor et støjorienteret lydunivers, Dad Rocks! fra Danmark har fokus på melodisk rock med et folket præg, og endelig indierockbandet Great Mountain Fire fra Belgien, der har hang til skarpe popsange.


"Vi betragter dette samarbejde som en rigtig god mulighed for at bringe danske bands ud i verden. De optrædende bands er udvalgt af de tre organisationer i samarbejde, og det at opleve så stor interesse for et i danske sammenhænge relativt ukendt navn som Dad Rocks! er meget motiverende for vores arbejde. At det så også resulterer i showcases på højt profilerede steder som Les Nuits Botanique og Iceland Airwaves er fantastisk," udtaler programansvarlig for Spot Festival, Esben Marcher.

Du kan lytte til det danske bidrag, Dad Rocks! og nummeret "In The Seine" her:


ANNONCE