Nyhed

PREMIERE: Ny video med Peter Wangel på dansk – og Lars Ranthe i hovedrollen

GAFFA.dk – alt om musik

Peter Wangel udgiver ny single og musikvideo med Lars Ranthe i hovedrollen og annoncerer kommende dansksproget album. GAFFA premierer videoen nederst i denne artikel.

Den danske singer-songwriter Peter Wangel er ude med førstesinglen ”Omfartsvej” fra sit kommende album af samme navn, som udkommer 13. november. Albummet vil, ulig kunstneres kunstnerens bagkatalog, være på dansk, og singlen handler ifølge Peter selv om "en kuldsejlet, ensom mand, og om hvorfor det oftest er mænd, der går i hundene”, siger han i en pressemeddelelse.

I videoen spiller Lars Ranthe hovedrollen som den mand, der synges om. Lars Ranthe er et kendt ansigt i det danske film- og serieunivers og medvirker i blandt andet serierne Herrens Veje og Badehotellet samt filmene Adams Æbler og Jagten. Videoen er skabt af Tom McKenzie.


Peter Wangel var indtil 2018 medlem af en duo med producer Kasper Ejlerskov Leonhardt, og denne duo gik under forsangerens efternavn: Wangel. De annoncerede dog dengang, at de brød op for at lave nye projekter hver især, og det løfte holder Peter altså med et snarligt album. Ud over at det er dansksproget, siger Peter selv om musikken: ”Den tidligere melankolske poplyd er skiftet ud med en mere åben og autentisk musik, der emmer af nærvær og fortællinger om alt fra trivielt familieliv til udsatte skæbner på samfundets bund.”

LÆS OGSÅ: Wangel spiller deres sidste koncert

Genren beskrives i pressemeddelelsen som singer-songwriting, og det påpeges, at singlen ”Omfartsvej” er blandt de mere upbeat sange på albummet. Musikken er arrangeret og produceret og til dels spillet af Nikolaj Nørlund.


Se musikvideoen her

 

ANNONCE