Nyhed

Playliste: 10 numre til solformørkelsen

GAFFA har lavet en playliste, som du kan nyde under solformørkelsen i dag

Den 20. marts klokken 10.48 vil danskerne kunne opleve en næsten total solformørkelse, hvilket ikke sket siden 1999. Derfor har GAFFAs webredaktion lavet en lille playliste, man kan lytte til, mens månen dækker for solens skær. Hør sangene nedenfor på Spotify.

"Total Eclipse of the Heart" af Bonnie Tyler

"Total Eclipse of the Heart" er nok Bonnie Tylers mest populære sang til dato. Hun røg ind som nummer 1 på den amerikanske Billboard Hot 100 og i øvrigt som den eneste Waliser nogensinde.     

"Eclipse" af Pink Floyd

"Eclipse" der er fra Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" fra 1973 er et af de få numre, der er blevet spillet i det ydre rum. Her skulle nummeret vække Mars-roveren Opportunity.   

"Ain't No Sunshine" af Bill Withers

Dette populære nummer af Bill Withers udkom som single i 1971, og i 1972 scorede nummeret ham en Grammy for den bedste r&b-sang. "Ain't No Sunshine" rangerer i øvrigt som nummer 285 på Rolling Stones liste over de 500 bedste sange i historien. Derudover nåede den op på en 3. plads på Billboards Hot 100 liste.    

"Staring at the Sun" af The Offspring

Dette nummer udkom på The Offsprings populære album Americana, der med sit store hit "Pretty Fly (For A White Guy)" ramte nummer 1 på adskillige hitlister verden over. Albummet fik fem gange platin i USA. 

"Don't Look Back into the Sun" af The Libertines

Det britiske punk rock band The Libertines udgav dette nummer som single i 2003, og det er ikke at finde på nogle af deres to studiealbummer. Nummeret er desuden blevet brugt i adskillige film og tv-serier.  

"Invisible Sun" af The Police

Sting skrev dette populære nummer, da han boede i Irland. Han henvender sig til det irske folk, der dengang var splittet af borgerkrig. "Jeg ville skrive om det (borgerkrigen, red.), men jeg ville vise, at der var lys for enden af tunnellen. Jeg er sikker på, at der er en "usynlig sol"", fortalte Sting i 2000.  

"Black Hole Sun" af Soundgarden

"Black Hole Sun" er en af Soundgardens mest populære sange, hvor den blandt andet kom i top 30 på Billboards Hot 100 Airplay Chart. Sangen vandt desuden en Grammy i 1995 for bedste hard rock-performance.

"Elia Rising" af Sort Sol

Det danske rockband udgav i 1993 denne perle, der er en af deres mest populære. Sort Sol blev dannet i 1983, hvor flere af gruppens medlemmer tidligere gik under navnet Sods. Bandet har i tidens løb vundet 10 danske Grammy-priser.  

"Black Sun" af Dead Can Dance

Nummeret optræder på bandets album "Aion" fra 1990 og blev blandt andet spillet på Roskilde Festival i 2013, da post-punk/goth/world-med-mere-gruppen for første gang nogensinde gav koncert i Danmark.

"Tilbage til Jorden" af Majbritte Ulrikkeholm

Majbritte Ulrikkeholm synger i denne sang om den næsten totale solformørkelse i 1999. Majbritte Ulrikkeholm har i alt udgivet 14 albums, og i 1998 modtog hun blandt andet Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Ved siden af sin karriere som musiker har hun også arbejdet som forfatter og udgivet 10 bøger.

ANNONCE