Nyhed

Pop Revo klar med ét dansk og fire internationale navne

Indie-festivalen i Aarhus løfter sløret for flere nye acts - blandt andre danske Marching Church

Den aarhusianske festival Pop Revo sætter nu endnu flere navne på tapetet. Denne gang drejer det sig om et nyt dansk projekt samt fire amerikanske kunstnere.

Projektet Marching Church er skabt af Elias Bender Rønnenfeldt (billedet), der nok er bedst kendt for sin rolle som forsanger og guitarist i Iceage. Med Marching Church søger han nu at skabe et sandt rockmonster med sange svøbt i en tyk em af sex, aggression og skrøbelighed. Marching Churchs debutalbum "This World Is Not Enough" udkommer den 31. marts. Du kan lytte til singlen "Hungry For Love" lige her.

Amerikanske Cheval Sombre kigger også forbi Aarhus. Bag navnet gemmer sig sangskriveren Christopher Porpora, og under navnet Cheval Sombre har han udgivet en håndfuld drømmende og lavmælte singler og to albums, senest højdepunktet "Mad Love" fra 2012. Musikken bærer præg af folk, sadcore og shoegaze.

Jad Fair / Norman Blake

Det næste act, som er finde på Pop Revo dette år, er to internationale kunstnere, der har slået sig sammen. Amerikanske Jad Fair har skrevet masser af sange til sit band Half Japanese – sange som er inspireret af kærlighed og sci-fi/monsterfilm indpakket i en rå ubarberet ramme. Bandet har opnået kultstatus, mens Jad Fair selv har udgivet en lang række soloalbums, samt adskillige samarbejdsprojekter.

Norman Blake er også fra USA og mest kendt som sanger, guitarist og sangskriver i Teenage Fanclub, som er et sandt flagskib på den skotske musikscene. Bandet debuterede i 1990 og nåede med det tredje album "Bandwagonesque" fra 1991 ud til et stort publikum. Med udgangspunkt i den skotske indiescene fra firserne leverer Teenage Fanclub sange inspireret af navne som Beach Boys og Big Star.

På Pop Revo får publikum altså muligheden for at opleve en sammensmeltning af de to amerikanske sangskrivere og sangere, som også tidligere har slået de musikalske pjalter sammen.

Bag U.S. Girls står den amerikanske sangerinde Meghan Remy, der siden 2007 har spillet sin minimalistiske musik og visuelle kunst i dette navn. Med en næsten militant attitude læner hendes sange sig op af vidt forskellige inspirationskilder inkluderende alt fra Springsteen-covers til den hippe artpopbaggrund, som hun selv kommer fra.

Pop Revo løber af stablen i Aarhus den 14. - 16. maj på Voxhall, Atlas og Radar. Billetter kan findes via GAFFA Live.

 

ANNONCE