Nyhed

Gidseldrama ved Eagles of Death Metal-koncert – mange dræbt

Terrorangreb ved koncert i Paris

Et gidseldrama finder netop nu sted i Paris i forbindelse med en koncert med det amerikanske band Eagles of Death Metal (billedet), melder flere medier, blandt andre CNN.

100 personer holdes som gidsler på spillestedet Bataclan i det østlige Paris, og mindst 15 er dræbt ved skyderier på spillestedet. Samtidig har der været skyderier og eksplosioner andre steder i Paris her til aften i det, der må opfattes som et koordineret terrorangreb. Ifølge Reuters er mindst 40 personer i alt dræbt i Paris til aften.

Ifølge CNN trængte to personer ind i mængden og begyndte at skyde en time inde i koncerten på Bataclan. Politiets specialtropper har nu omringet bygningen.


Ifølge Rolling Stone er det lykkedes bandet at slippe ud fra spillestedet.

Frankrigs præsident Francois Hollande har netop erklæret landet i undtagelsestilstand, og landets grænser er lukket. Samtidig har politiet i Paris opfordret alle byens indbyggere til at holde sig inden døre, medmindre andet er strengt nødvendigt.

Endnu har ingen taget ansvaret for terrorangrebet.


Opdatering klokken 01.00 den 14. november:

Ifølge Le Mondes Twitter-profil har fransk politi stormet spillestedet og dræbt to terrorister. Eagles of Death Metal har på Facebook fortalt, at bandet er i sikkerhed.

Opdatering lørdag morgen den 14. november:


CNN oplyser, at 112 koncertgæster er fundet døde, og fire terrorister blev dræbt, da politiet stormede Bataclan. I alt er indtil videre 153 konstateret døde efter de i alt seks terrorangreb i Paris. Endnu har ingen taget ansvar for angrebene.

Opdatering lørdag eftermiddag den 14. november:

Ifølge den franske præsident Francois Hollande har Islamisk Stat taget ansvaret for terrorangrebene. I alt 87 personer blev dræbt ved terrorangrebet i Bataclan, og i alt 127 blev dræbt ved terrorangrebene.


ANNONCE