Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Denne uge kan du blandt andet komme til 360 graders koncert

Bladene vælter af træerne, og det er mørkt om morgenen. Hvis du vil udnytte aftenmørket, har vi her samlet en række anbefalelsesværdige koncerter denne weekend. Klik på festival- eller kunstnernavn for links til billetsalg.

Torsdag den 5. november

København


Den Sorte Skole, Store Vega (få billetter, spiller også fredag på VoxHall i Aarhus)

Dj-duoen Den Sorte Skole er aktuelle med albummet "Indians & Cowboys", der udkom den 26. oktober. I den anledning spiller de under årets CPH:DOX Festival to unikke koncerter sammen med den visuelle kunstnergruppe Dark Matters.

Lyt til sangen "Heli Yosa" her:

The Prodigy, Tap 1


Det engelske rave-band, der står bag klassikere som "Voodoo People", "Firestarter" og "Smack My Bitch Up", besøgte sidst hovedstaden i 2009. Nu indtager de Tap1, og man kan godt forvente et brag af en koncert.


Lyt til klassikeren "Smack My Bitch Up" her:

Michael Rother + Hans-Joachim Roedelius, Jazzhouse (En del af arrangementet "artFREQ Takes Over Jazzhouse", som løber af stablen fra den 5.-8. november)


Åbningen af arrangementet "artFREQ Takes Over Jazzhouse" markeres med en dobbeltkoncert, hvor krautrocken hyldes af Michael Rother (kendt fra Neu!, Harmonia og Kraftwerk) og Hans-Joachim Roedelius (kendt fra Cluster, Harmonia & Eno). De andre dage vil der være en hyldest til No Wave-bølgen og avantgarden. Det samlede program er som følger:

05/11, kl. 20.00
MICHAEL ROTHER (de) + HANS-JOACHIM ROEDELIUS (de)

06/11, kl. 21.00


JAMES CHANCE & Les Contortions (US/FR) + OKKYUNG LEE (KR/US)

07/11, kl. 21.00

KiKu with BLIXA BARGELD & BLACK CRACKER (CH/DE/US)


08/11, kl. 20.00


Patty Waters (US)

Hør Michael Rother med Neu! på nummeret "Isi" her:

Sepultura, Pumpehuset


Det brasilianske metalband Sepultura fejrer i år deres 30 års jubilæum. I den anledning er de igang med en Europaturné , hvor de vil spille en sætliste med numre fra deres katalog, som de normalt ikke spiller live. Sepultura er aktuelle med jubilæums-ep'en "Under My Skin.


Lyt til "The Age of The Atheist" fra deres seneste album her:

Fredag den 6. november


København

Armin van Buuren, Ballerup Super Arena

Den hollandske dj Armin van Buuren optræder for første gang i Danmark med sit kæmpe sceneshow, når han indtager Ballerup Super Arena med et overflødighedshorn af lyd, lys og intens stemning. Showet, som bringer ham rundt i verden over 150 gange om året, er den seneste kulmination på en karriere, der tog sin spæde begyndelse for 20 år siden.


Se videoen til "Strong Ones" her:

Lørdag den 7. november


København

Danish Music Awards, Forum (få billetter)

Der er lagt op til en kæmpe musikfest, når der skal deles priser ud til årets bedste præstationer med Anders Breinholt og Christopher som værter. Blandt de optrædende denne aften er Suspekt, Dizzy Mizz Lizzy og Marie Key.


Se Suspekt med "Hvor Fuck Er Mit Jernrør?":

Jonathan Johansson vs. Erik Gandini, Bremen Teater


Som en del af CPH:DOX inviteres der på Bremen til en musikalsk og visuel uropførsel med to af Sveriges mest markante stemmer. Jonathan Johanssons aktivistiske popmusik og Erik Gandini, en af Sveriges største dokumentarister, der står for det visuelle sammenspil med musikken.

Se videoen til "Alla Helveten" her:


Aarhus

Built to Spill, VoxHall

Siden deres debut tilbage i 1993 med "Ultimative Alternative Wavers" har indierockbandet fra Idaho aldrig gået af vejen for at lege med støjende guitarer og kompositoriske spidsfindigheder. Deres seneste album "Untethered Moon" udkom i april i år, så mon ikke der er god chance for at høre sange fra dette album, når Built To Spill indtager VoxHall.


Hør sangen "Never Be The Same" her:

Thurston Moore, Train (spiller dagen efter i Vega med kortfilm forinden som en del af CPH:DOX)


Thurston Moore (billedet) er en af den alternative rocks mest anerkendte kunstnere. Han er mest kendt for de 17 album, han siden 1982 har udgivet med nu pauseholdende Sonic Youth, men som soloartist har Moore også gjort sig bemærket. Thurston Moore er da også flere gange blevet hyldet som en af verdens bedste guitarister. 

Hør nummeret "The Best Day" her:


Liserstille, Radar, 360 graders koncert (midnatskoncert)

Liserstille udgav i april i år albummet "Empirical Ghost". Koncerten på Radar er deres eneste danske koncert i efteråret 2015 og dermed den eneste mulighed for at høre numrene fra 'Empirical Ghost' live for fuld udblæsning. Der er lagt op til en fluorescerende bølge af storladen rockmusik, når der inviteres til atmosfærisk midnatsmesse i stil med en tysk natklub – og hvor du kan komme hele vejen rundt om bandet, der spiller på en scene midt på gulvet.

Lyt til sangen "Wall Mark" her:

Søndag den 8. November


Aarhus


In Flames, Train

I snart 25 år har svenske In Flames gjort deres indflydelse gældende på metalscenen med deres melodiske dødsmetal. In Flames bruger også forskellige elektroniske instrumenter som synthesizers og loops i deres sange. Læs vores helt nye interview med guitaristen Björn Gelotte her.

Se videoen til "Paralyzed" her:

Udsolgte koncerter, som vi ville have anbefalet, hvis der ikke var udsolgt:


Five Finger Death Punch + Papa Roach, Tap 1


Kurt Vile, Amager Bio, 7. november

ANNONCE