Nyhed

Ny musikvideo: En krigsveterans betragtninger

Superscum har et alvorligt budskab i ny single

Aalborgensiske Superscum er klar med en rammende musikvideo til andensinglen, "Cursed", fra deres selvbetitlede debut-ep. Se den her forneden.

Den flotte "Cursed", instrueret af Emil Vinther, rummer et alvorligt budskab og har sin oprindelse i forsanger Claus Flindt Bjergs egne oplevelser. Nummeret handler nemlig om den frustration, Bjergs følte, da han vendte hjem fra udsendelser til Irak og Afghanistan og oplevede, at venner og bekendte havde svært ved at tage imod ham. Men budskabet er ikke en løftet pegefinger:

"Det er svært at komme hjem. Men det er sgu også svært at tage imod dem, der kommer hjem," siger Claus. "Cursed er egentlig et forsøg på at åbne: At udlevere mig selv for at dem derhjemme kan forstå, hvorfor vi (tidligere udsendte, red.) nogle gange opfører os, som vi gør."


Videoen til Cursed indeholder nogle af Claus' egne optagelser fra hans udsendelser og klip med andre veteraner.

"Sangen er ikke fra mig, men fra alle de udsendte til dem derhjemme," fortæller han. "Der er nogle, der har det rigtig skidt, når de kommer hjem, og dem skal vi gribe. Hvis vi har midler til at sende dem af sted, så må der også være midler til at gribe dem, når de kommer hjem," siger han og fortæller, at det handler om at lytte og vise dem, at de ikke er alene.

Superscum udgav deres selvbetitlede ep i november sidste år, hvor den modtog en fem stjernes anmeldelse af GAFFAs musikanmelder Espen Strunk under overskriften: "Afskum fra Aalborg: Overbevisende debut-ep i americanaafdelingen." Han skrev blandt andet: "Nærværende udgivelse byder på fem sange, hvoraf især åbneren Cursed og afsluttende Sunny Sunday brænder igennem. Hele det lille produkt - iøvrigt produceret af Ole Bjórn fra Dúné - efterlader dog et overbevisende og gennemarbejdet indtryk, hvor westernguitarer og sanger/sangskriver Claus F. Bjergs indlevede vokal står som centrale elementer."

Se "Cursed" her:

ANNONCE