Nyhed

Santana-musikeren Raul Rekow er død

Congaspilleren fra San Francisco, som også spillede herhjemme med Mikkel Nordsø Band og Savage Rose, er død af kræft. Raul Rekow blev 61 år.

Raul Rekow er død. Denne herlige store bamse af en mand, der slog på sine berømte fem tigerstribede congas med nærmest overmenneskelig kraft, er ikke mere. Den lungekræft, som han havde kæmpet med i det sidste år, tog ham til sidst. Det er tragisk og forfærdeligt. For Raul var en fantastisk musiker og menneske. Vi var så heldige at have ham i København over en mindre årrække, hvor han boede med sin elskede Gitte, mens han blandt andet spillede med Savage Rose og i Mikkel Nordsø Band. Her dannede han en formidabel rytmegruppe med Klavs Nordsø og Jacob Andersen, og som en rystet Mikkel Nordsø siger det efter at hørt om dødsfaldet:

- Raul var en helt fantastisk congaspiller. Jeg mener, han havde spillet i mange år med Santana, og som Carlos Santana havde jeg det også sådan som leadguitarist, at man så gerne vil have nogle at spille op mod. Og Raul var så dygtig, at han fulgte dig hvor som helst. Det var en ære og er samtidig et enormt tab at vide, at jeg aldrig mere igen skal spille med den store Raul Rekow, siger Mikkel Nordsø til GAFFA.

I den forbindelse fortæller Mikkel Nordsø en anekdote om Carlos Santana, som måtte finde sig i, at Rekow på et tidspunkt tog orlov fra de heftige turnéer med Santana. Her prøvede verdensstjernen et hav af congaspillere, men måtte give tabt og bede Raul om at komme tilbage, for som han sagde: "Du er den eneste congaspiller, jeg kan høre!!!!"

Raul Rekow nød at være i København, og nød sit andet ægteskab med Gitte, som havde været en veninde gennem en årrække. Derfor var det en enorm sorg, da hun ligeledes døde af kræft, og snart efter forlod Raul København og vendte tilbage til sit udgangspunkt i The Bay Area omkring San Francisco.

I Santana fra 1975

Raul Rekow var ikke med i den første udgave af Santana. Egentlig kom han med i et kopiband, der passende hed Soul Sacrifice efter det berømte nummer fra den første Santana-plade. Her udmærkede han sig i den grad, at Jorge Santana fik øje på ham. Mange ved det ikke, men Santana opstod omkring spillestedet Fillmore i San Francisco omkring 1967, og der var to brødre, hvor af broren Jorge dannede sit eget særdeles fine orkester, Malo. Derefter markerede Raul Rekow sig i Sapo, inden han blev ringet op af Carlos Santanas folk, som gerne ville have ham til at stille op til en jam med Carlos Santana og dennes daværende keyboardspiller. Raul fik jobbet og holdt - bortset fra få pauser - altså i 40 år med det ikoniske orkester.

Han var regnet som en af de fineste i branchen i samme luftlag som folk som legenden Giovanni Hidalgo, og han fik sin egen såkaldte Signature Series-congas og -bongos hos LP (Latin Percussion).

Dertil kom at Raul Rekow var særdeles interesseret i de afro-cubanske ånder, de såkaldte orishaer. Da jeg for en del år siden skulle interviewe ham i den lejlighed, han dengang delte med konen Gitte, havde jeg intuitivt taget en plade med med netop en åndemaner fra Mali eller Guinea. Det var intuition på et vist niveau. Hele stuen var fyldt med amuletter og afrikanske statuer, og Raul smed musikken på og skruede helt op. Da jeg gik derfra var vi blevet venner, jeg og den kraftige mand med den kulsorte lange hår, der altid var samlet i en hestehale. Hans kram til afsked var af den slags, der er bjørne forundt.

Det var en stor musiker og et stort menneske, der ikke er mere.

RAUL REKOW - 1954-2015 - ÆRET VÆRE HANS MINDE 

ANNONCE