Nyhed

Mikkel Nordsø vinder musikpris

Ken Gudman Prisen runder af efter 10 år ved at hædre den rutinerede musiker og producer

Ken Gudman Mindefonden afholder Ken Gudman Prisfest 2012 i Amager Bio i København den 7. oktober, og Mikkel Nordsø (billedet) løber af med den niende og sidste Ken Gudman-pris i rækken. 

Ud over prisoverrækkelsen, og optræden af årets vinder, byder denne aften på en gendannelse af Sneakers til lejligheden og The William Blakes, som går på scenen med en række prominente gæstesolister.

Årets vinder, Mikkel Nordsø, har i 40 år fungeret som sideman, komponist, big band-arrangør, producer og medvirket på et utal af indspilninger som studiemusiker. Han har været en del af flere grupper, herunder danske Sneakers, og arbejdet med en lang række bands og solister. Derudover har Nordsø fungeret som underviser på konservatorier og stævner og har modtaget flere legater fra Statens Kunstfond.


Vigtig pris

Ken Guldman Prisen anses for at være en af rytmisk musiks vigtigste priser herhjemme, og har til formål at skabe opmærksomhed om de musikere, der skaber musikken og lever med og for den. Bag prisen står Ken Gudman Mindefonden, stiftet til mindre om trommeslagen Ken Gudman, der døde i 2003 og formålet har været at uddele en pris hvert år i en tiårig periode.

Ud over prisen til Mikkel Nordsø bliver fondens tiårige eksistens markeret ved endnu en pris, som går til et band, der repræsenterer den yngre generation. Denne særlige fremtidspris går til The William Blakes, som for øvrigt rummer medlemmerne Frederik og Fridolin Nordsø, sønner af Mikkel Nordsø.


Dermed gives stafetten videre til en band, der, som Mikkel Nordsø og de tidligere prismodtagere, har ydet en særlig indsats i overensstemmelse med de musikalske dyder, som trommeslageren Ken Gudman stod for: Personlighed, musikalsk håndværk og integritet.

Slutter med et brag

Fonden runder de ti år af med et brag, hvor programmet på Amager Bio den 7. oktober som nævnt blandt andet byder på et særligt gensyn med det originale Sneakers: Sanne Salomonsen, Morten Kærså, Mikkel Nordsø, Christian Dietl, Jacob Andersen og Klaus Menzer.


Som ved de tidligere Gudman-prisfester er årets konferencier Jacob Haugaard, som netop er hjemvendt efter årets Grønne Koncerter. Afdøde Gudman er iøvrigt selv pladeaktuel: den britiske musikskribent Kieron Tyler har netop forestået udgivelsen de samlede studieoptagelser med Gudmans gamle band Young Flowers, der var et af de mest fremtrædende navne på sen-tressernes danske rockscene.

Modtagere af Ken Gudman Prisen:

2004: Aske Jacoby


2005: Per Chr. Frost

2006: Moussa Diallo

2007: Laust Sonne


2008: Wili Jønsson

2009: Klaus Menzer

2010: Lars Skjærbæk


2011: Cæcilie Trier

2012: Mikkel Nordsø – samt særpris til The William Blakes

Billetter til prisfesten i Amager Bio kan købes via GAFFA Live


ANNONCE