Nyhed

11 essentielle hovednavne, vi ønsker os til Roskilde Festival 2016

Roskilde Festival har netop åbnet for kunstnerønsker, og i den forbindelse bringer vi GAFFAs 11 bud

I går åbnede Roskilde Festival for ønsker til næste års festivalprogram. Det er noget af en dyd at sammensætte et mangfoldigt musikprogram, der både spænder over mange genrer, nyt og gammelt og lever op til både kønskvoter og efterspørgsel. Her på redaktionen har vi taget udfordringen op og kommer med vores bud på 11 navne, der kunne udgøre headlinerne til næste års Roskilde Festival. Senere kommer vi med vores bud på 11 nye navne, der ville pynte på de mindre scener.

Iggy Azalea

Den australske rapper med det borgerlige navn Amethyst Amelia Kelly er somme tider blevet beskrevet som en hvid udgave af Nicki Minaj, og et hit som "Fancy" ligger da også stilmæssigt meget op ad den veludrustede Minaj, der spillede på Orange Scene i sommer. Roskilde Festival har nogle år benyttet sig af, hvad der ligner en særlig opskrift til at sammensætte sit mangfoldige musikprogram, så mon ikke Iggy Azalea er et kvalificeret bud på en pendant til sidste års Minaj i den kvindelige rap-kategori.

Beyoncé


p>

Beyoncé er et evigt ønske for festivalbookerne, og sangerinden er ikke mindre aktuel dette år. Beyoncé har to singler i æteren i øjeblikket, "Runnin' (Lose It All)" sammen med Naughty Boy, og for bare to dage siden udkom et to minutter langt preview af den længe teasede "Can I" med Drake via Soundcloud. Vi har aldrig set Beyoncé på en dansk festivalscene, så hvis hun skulle beslutte sig for at lave om på dét, så er Orange Scene afgjort det rigtige sted at starte for en stjerne af hendes kaliber.  

Blur


p>

Blur har ikke været på dansk jord siden udgivelsen af deres comeback-album "The Magic Whip", der i foråret faldt i særdeles god jord rundt omkring hos landets anmeldere, inklusive her hos GAFFA, der gav albummet fem stjerner. Blur har også tidligere spillet på både Roskilde Festival og Smukfest til stor gensidig fornøjelse, så hvad med et lykkeligt gensyn med de danske fans?

Dr. Dre


p>

Sidste måned spillede N.W.A., godt nok uden Dre, en genforeningskoncert i Los Angeles i forbindelse med promoveringen af filmen "Straight Outta Compton", der handler om bandet. Det skabte stor røre og såede håb hos mange fans om en turné, men det står efter lang tids stilhed efterhånden klart, at det ikke kommer til at ske. Men det er stadig ikke for meget at håbe på, at Dr. Dre i egen vigtige person drager på turné – og måske lægger vejen forbi Roskildes Orange Scene.

Foo Fighters


p>

Foo Fighters har leveret en række opfindsomme koncerter sommeren over, siden Dave Grohl i juni måned brækkede benet – og vi kan ikke lade være med at blive lidt misundelige. Selv om benet nok (forhåbentlig) vil være helet til næste sommer, bliver en Foo Fighters-koncert nu aldrig noget, man har lyst til at gå glip af. Gruppen har ikke spillet i Danmark siden 2011, hvor vi uddelte seks stjerner.

Janet Jackson


p>

Janet Jackson er netop kommet med et yderst kompetent comeback i form af albummet "Unbreakable", der er det første siden 2008's "Discipline". Samtidig har hun heller ikke gæstet Danmark siden 2011, hvor hun gav en vellykket koncert i Falkoner Salen, der desværre blev overskygget af dårlig lyd.


Dengang konkluderede GAFFAs anmelder, at det var "en stor oplevelse af se selveste Janet Jackson levere en lang række af den moderne musikhistories allerstørste, yderst dansevenlige og mindeværdige hits. Hun er stadig fantastisk og burde kunne fylde en langt større sal." Sal eller festivalplads, så skal hun i hvert fald nok tage sig godt ud på Orange Scene.  

Jack Ü


Samarbejdet mellem Diplo og Skrillex er et af de mest hypede på den elektroniske musikscene lige nu, især efter Justin Biebers succes-comeback "Where Are Ü Now", som makkerparret satte et meget stort præg på. Derudover er der tale om to herrer, der begge har kæmpe erfaring med produktion, både for egne projekter, konstellationer og for kolleger. Med Disclosure på denne sommers program, og Major Lazer på sidste års, udgør Jack Ü en passende efterfølger til den elektroniske fest.

Pave Frans


Roskilde Festival bryster sig ofte af sin mangfoldighed, men det er sjældent, at der er noget på programmet for de katolske festivalgængere. Det kunne den pladeaktuelle Pave Frans meget vel lave om på. Paven udgav i sidste uge sin første single, "Wake Up! Go! Go! Forward!", en progressiv rock-sag fra albummet "Wake Up", der udkommer den 27. november. Frans har netop turneret i USA, om man vil, da han besøgte både Præsidenten, et fængsel i New York og flere andre steder på et historisk visit til staterne – så en festivalkoncert ligger ikke umiddelbart uden for realistisk rækkevidde. Vi venter spændt på hvid røg fra Orange Scene.

Hør den guddommelige "Wake Up! Go! Go! Forward!" her.


Slayer

Slayer udgav i september deres første plade uden sangskriver og guitarist Jeff Hanneman, efter hans død som følge af leversvigt. Et album, som ikke blot har fået en yderst positiv modtagelse (trods de svære omstændigheder) blandt fansne, men som også bandet selv er meget tilfredse med. Forsanger og bassist Tom Araya har udtalt i denne måneds GAFFA: "Da alt var færdigt, følte jeg bare, fandme ja, det er stadig Slayer. Ingen kan benægte det!"

The Weeknd


rong>

Abel Tesfaye, bedre kendt som The Weeknd, er en uhyggeligt populær herre i disse dage. Han er albumaktuel med "Beauty Behind The Madness", og så leverede han for nylig en flammende performance af hitsinglen "I Can't Feel My Face" til MTV Video Music Awards, der fik megen opmærksomhed, særligt på sociale medier. Med eller uden flammeshow – The Weeknd skal være meget velkommen på Roskilde Festival næste år. Eller når som helst. 

Kanye West


Selvom Wests kommende album, der foreløbigt stadig går under navnet "Swish", lader vente på sig, er det nok ikke helt urealistisk, at det når at udkomme, inden næste års festivalsæson skydes i gang. Til den tid vil det være hele syv år siden, at Kanye sidst stod på Roskildes Orange Scene, og der er sket ikke så lidt i rapperens liv og karriere siden da. Nu er det snart på tide, at vi får en glimt af giraffen igen.

ANNONCE