Nyhed

Blaue Blume-sanger: Her er mine fem store sanger-forbilleder

Jonas Smith fra det albumaktuelle band fortæller om fem af sine vokalmæssige inspirationer

Jonas Smith fra albumaktuelle Blaue Blume har en af dansk musiks mest særegne sangstemmer. Her fortæller han om fem af sine helt store sanger-forbilleder.

Læs også et stort interview om Blaue Blumes debutalbum "Szyzgy" lige her og læs GAFFAs seksstjernede anmeldelse af albummet her.

Nina Simone


– Hun gjorde noget helt særligt i de tidlige dage, hvor hun ikke var så politisk engageret. Jeg kan godt lide, at hun ikke er en skønsanger, men at hun søger det skønne med det, hun har. Hun rammer noget, ingen andre kan. Og hun kræver noget af lytteren. 

Edith Piaf


– Ud over at være en fantastisk sangerinde havde hun også en enestående udstråling på scenen. Det var dengang, man som sanger også gjorde noget ud af at være performer. Man skulle drage og forføre sit publikum – og det gjorde hun. Hun kunne fylde hele universet, når hun stod og sang. 

Jeff Buckley


– I gymnasietiden brugte jeg time efter time på at forsøge at synge hans sange, men jeg formåede det ikke, fordi min fysik ville mig det anderledes. Og det lærte mig at bruge mit dybe register. Han er en evig inspiration. Hans abstraktionsniveau i forhold til musikken var enormt. Han er på mange måder det perfekte sangerforbillede. Han synger fuldstændig vanvittigt – out of this world. 

Annisette Koppel


– Hun er nok den dygtigste sangerinde, vi overhovedet har herhjemme. Hun synger med en sjælden inderlighed. Hun har en fantastisk personlighed. Jeg er kæmpe fan! 

Patti Smith


– Hun kan noget af det samme som Annisette. Musikken løber genne årene på hende. Det er så smukt, det, hun kan! Man kan ikke undgår at blive påvirket af det, hun gør.

Se flere nye billeder af Blaue Blume her


ANNONCE