Nyhed

Dansk livemusik boomer i hele landet

I næste uge har Spil Dansk fokus på talent og har allieret sig med spillesteder over hele landet

I næste uge kommer den danske musikkultur for alvor under lup, når Spil Dansk Ugen atter indtager spillesteder landet over fra den 26. oktober til den 1. november. Du kan se hele årets program ved at følge linket forneden.

Spil Dansk har allieret sig med et væsentlig antal af de danske professionelle spillesteder over hele landet for at få plads til det vægtige program, der fylder hele ugen ud. I år kan man se både nye og mere velkendt navne på programmerne, og særligt de mere ukendte, talentfulde bands viser sig flere og flere steder på livescenen.

"Mange taler om, at vi skal gøre noget for landets talenter, så vi kan fremtidssikre kvaliteten i dansk musik. Idéen er, at vi om 10-20 år også skal kunne lytte til et bredt felt af kvalitetsnavne, som vi lige nu har i kraft af for eksempel Volbeat, Tina Dickow, Lukas Graham, Mew og Rasmus Seebach. Det er fantastisk at se spillestederne tage deres opdrag alvorligt, og både præsenterer de ukendte og mere etablerede navne – det vil vi gerne sætte fokus på i Spil Dansk Ugen, og det understøtter fint vores fokus på temaet 'Talent' i år," siger Ricco Victor, Direktør for Spil Dansk.


Selvom de lokale overskrifter ofte stjæles af headlinere som Anne Linnet, der blandt andet optræder på Skråen på selve Spil Dansk Dagen den 29. oktober, eller Johnny Madsen, når han gæster Det Musiske Hus i Frederikshavn den 31. oktober, er der også plads til nye bands. Det bliver for eksempel muligt at fange The Minds of 99 (billedet) i Sønderborg den 29. oktober. De har netop udgivet deres andet album "Liber", der modtog fine fem stjerner af GAFFAs musikanmelder Jan Opstrup Poulsen. 

Blandt de upcoming navne, der deltager i Spil Dansk, kan også fremhæves Maskinvåd, der udgav deres andet album "SOS", i begyndelsen af året. Rockbandet The Boy That Got Away, som blandt andet har markeret sig som opvarmning for Dizzy Mizz Lizzy på deres seneste turné. Og århusianske Bunker, der giver smagsprøver på deres kommende debutalbum på spillestedet Fatter Eskil den 29. oktober. Bunker vandt efter flere runder sidste år spillestedets tilknyttede musikpris, Fatter Eskil-Prisen.

Det viser, at ny dansk musik samt de store danske navne sprudler i fuldt flor på de professionelle spillestedsscener i uge 44 og favner nuancerne og nicherne på højt niveau. Du kan se det Spil Dansk Ugens-program her.  

ANNONCE