Nyhed

Eks-AC/DC-trommeslager taber ankesag om dødstrusler

Phil Rudd slipper ikke ud af sin husarrest før tid

Tilbage i juli blev der afsagt dom over eks-AC/DC-trommeslageren Phil Rudd, der blev idømt otte måneders husarrest, seks måneders efterløsladelseskrav og en klækkelig bøde, da retten fandt ham skyldig i afgivelse af dødstrusler samt besiddelse af store mængder narkotika. Rudd ankede imidlertid dommen, som han fandt overdreven, men tirsdag blev det fastslået, at han ikke får medhold i sine ønsker.

Højesteretsdommer Raynor Asher udtaler ifølge det newzealandske nyhedsmedie 3news følgende om, hvorvidt domsafsigelsen har været for hård: "Det er de ikke i mine øjne. Med dommene må Rudd stadig spille som studiemusiker og deltage i koncerter i New Zealand og andre lande." Dommeren mener heller ikke, at Rudd mister betydelige indtægter under afsonelsen, "For det første skal AC/DC have et ønske om, at Phil Rudd spiller med dem. For det andet skal dommene være en barriere for ham i forhold til at turnere. Da forseelserne fandt sted var der intet, der tydede på, at dette var tilfældet grundet hans stofmisbrug og mentale tilstand."

Siden Phil Rudd blev arresteret i november har han ikke haft noget at gøre med AC/DC, der ufortrødent har fortsat deres verdensturné med Chris Slade som erstatning bag trommerne. Den mindre udskiftning til trods forhindrede ikke bandet i at levere en mere end solid præstation, da de gæstede Roskildes dyreskueplads tilbage i juli måned, hvor GAFFAs Henrik Tuxen kvitterede med fem stjerner. Læs anmeldelsen her.


ANNONCE