Nyhed

Her er de første navne til NorthSide 2016

Beck er blandt de offentliggjorte bands og solister

Som vi kunne løfte sløret for allerede i går, skal Lukas Graham spille på NorthSide Festival 2016. Nu kan vi så afsløre yderligere fem navne til næste års festival.

De fem navne er Beck, Unknown Mortal Orchestra, Bernhoft, Malk de Koijn og The Minds of 99.

Det bliver den eneste skandinaviske koncert, som den amerikanske verdensstjerne Beck giver. Beck arbejder lige nu på sit 13. studiealbum, der skal følge op på den tredobbelte Grammy-vinder "Morning Phase" fra 2014. Første single, "Dreams", er allerede på gaden, og det tyder på, at der er lagt op til et festfyrværkeri af et album til næste år.


Den 45-årige sanger har siden sit gennembrud i 1994 med "Loser" udsendt en række meget roste album, der enten er løsslupne og skæve eller har fokus på de smukke, akustiske ballader. Det vil formodentlig skabe en fest, når Beck spiller søndag aften på NorthSide 2016 – ganske som lørdag aften på dette års Smukfest, hvor GAFFA uddelte fem begejstrede stjerner under overskriften "Kreativ kraftpræstation fra Smukfests tilbagevendte søn". Læs hele anmeldelsen her.

Beck har ikke spillet særlig mange gange i Danmark i de senere år. Han optrådte som nævnt på dette års Smukfest og gav to dage efter en surprise-koncert i Tivolis Glassal, men ellers skal vi tilbage til 2006 for at finde de to seneste danske Beck-koncerter, som også var i Tivoli (denne gang i Koncertsalen) og på Smukfest. 

Læs også: Her er 15 facts, du ikke vidste om Beck


Unknown Mortal Orchestra fra New Zealand og norske Bernhoft melder også klar til NorthSide.

Siden Ruban Nielson i 2010 dannede Unknown Mortal Orchestra har bandet stået for medrivende psykedelisk lo-fi, der har den gode melodi som kerne. Den gode melodi er også i fokus hos Bernhoft, hvor den norske sangskriver opbygger sangene via loop-pedaler og skaber de helt rigtige rammer for hits som "C'mon Talk" og "Choices".

Der kommer også både læderbøf og hoddoks på menuen, når Malk de Koijn vender tilbage til NorthSide. Showet bliver et ud af kun to sommerkoncerter med trioen.


Sidste navn er The Minds of 99, der netop har høstet flotte anmeldelser for deres andet album, "Liber".

Salget af partoutbilletter er allerede i fuld gang, men da det er på plads, at Beck spiller søndag aften, ændres datoen for salget af endagsbilletter. Derfor bliver det nu muligt at købe endagsbilletter til NorthSide 2016 fra på mandag den 2. november kl. 12:00 via Northsides hjemmeside.

Northside 2016 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 17.-19. juni 2016, og billetter kan købes via NorthSides hjemmeside.


Lyt til første single "Dreams" fra Becks kommende album her:

ANNONCE