Nyhed

Her er weekendens 11 essentielle koncerter

D-A-D giver sjælden albumkoncert, både garagerock- og elektrolegender besøger landet – og meget mere

Weekenden nærmer sig, og GAFFA giver dig her 11 essentielle koncerter, som er værd at trodse efterårets regn og blæst for. Over hele landet! Klik på kunstnernavn for at finde mere info og links til billetsalg.

Torsdag den 22. oktober

København:


Kyle Gass Band, Amager Bio

Kyle Gass har, ud over at være den ene halvdel af gruppen Tenacious D med Jack Black, samlet sin egen superrock-gruppe. Med Kyle Gass selv på guitar og fløjte, Tenacious D's turnéguitarist John Konesky, den "mytiske baslegende" Mike Bray og "percussion-geniet" Tim Spier danner de tilsammen The Kyle Gass Band. Om den kommende koncert siger Gass selv: "– Et godt rock and roll show, lidt scene-whisky, duellerende lead-guitarister, harmonier, et par fede covernumre og forhåbentligt et par gode grin".


Aarhus:

Könsförrädare, Atlas

Den svenske gruppe Könsförrädare spiller postpunk og rock, som gerne har samfundskritiske budskaber – det gjorde sig blandt andet gældende, da kvartetten i 2013 udgav debutalbummet "Curse All", der kom ind på emner som asylret, feminisme og nationalstatens sammenbrud og blev nomineret til Nordic Music Prize.


Könsförrädare spiller også i Huset-KBH fredag den 23. oktober.

Fredag den 23. oktober


København:

Go Go Berlin, Forbrændingen i Albertslund

Det nu fem år gamle rockband, som hurtigt er blevet et af Danmarks største rocknavne, har et ry for at give hæsblæsende liveshows og en energi, som ikke undgår at smitte af på publikum. Efter debutalbummet "New Gold", som efter over et år på gaden stadig klinger sig fast til den danske albumhitlistes top 10, har anmelderne ikke kunnet få armene ned over de fem unge herrer.


Go Go Berlin spiller også i Pavillionen i Grenaa lørdag den 24. oktober.

Jomi Massage + Camilla Dayyani, Koncertkirken på Nørrebro


Den københavnske festival G((o))ng Tomorrow, som før har kørt under navnet Wundergrund, har på sin åbningsaften besøg af de danske sangerinder Jomi Massage og Camilla Dayyani, som har nyfortolket værker af tressernes stjerner Nico og Robert Wyatt. Sammen med Athelas og de fire komponister Henriette Groth, Peter Bruun, Regin Petersen og Morten Olsen vil de to sangerinder skabe et unikt møde mellem legendarisk rock og klassiske instrumenter.

Aarhus:


RECession Festival

Den aarhusianske festival, som har fokus på den danske musikscenes spirende talenter, slår for 14. gang dørene op. Fredag kan der opleves kunstnerne Klönk, Hybel, Lasse Krog Andersen, Mayflower Madame, Fright Eye og De Underjordiske.

Festivalen fortsætter lørdag den 24. oktober med Northern Assembly, Spökraket, Tempelnat, YAST, Young Dinosaur og Wulfband.

The Sonics, VoxHall

Amerikanske The Sonics har siden start-60'erne spillet aggressiv og hårdtslående garagerock med elementer af punk- og hardrock. Gruppens debutalbum "Here Are The Sonics" fra 1965 og efterfølgeren "Boom" fra året efter betragtes som rockhistoriske milepæle, da det var noget af det allerførste protopunk. I 2015 er det blevet til det nye og roste album "This Is The Sonics", som man med god grund kan glæde sig til at høre live. Varm op med et helt nyt, indgående interview her.


p>


Grenaa:

Inside The Whale, Pavillonen

Efter en pause på 14 år er gruppen genopstået for en kort stund, og giver i Pavillonen en af de eneste to koncerter i Danmark som samlet gruppe. 90'er-gruppen som blandt andet har lavet hittet "Hvor er tiden, der ta'r os", var sammen med Kashmir og Dizzy Mizz Lizzy en del af "class 94" og kendt for deres energiske liveoptrædender i Danmark såvel som i udlandet.

Inside The Whale kan o


gså opleves i Jyske Bank Boxen lørdag den 24. oktober sammen med D-A-D.

Lørdag den 24. oktober

København:


The Orb, Pumpehuset

The Orb spiller et mix af chill, dub og techno, som i firsernes England hurtigt blev kendt som genren Ambient House. Danske kræfter fik i 1993 bragt The Orb til Trekronerfortet, hvor en legendarisk koncert i den engelske presse blev beskrevet som "probably the best gig in the world".


om/event/mellon-collie-and-the-infinite-sadness-20-aar-feat-rising-finnesmedegaard-team-of-experts-og-flag-white/">Smashing Pumpkins-hyldest, Studenterhuset

Studenterhuset har inviteret nogle af de største The Smashing Pumpkins-fans til at fejre 20 års-dagen for det klassiske dobbeltalbum "Mellon Collie and the Infinite Sadness". Kunstnerne Chorus Grant, Rising, Team of Experts og Flag White vil give deres fortolkninger af klassikere som "Tonight, Tonight", "Zero" og "1979".

Herning:


ent/158114">D-A-D, Jyske Bank Boxen

D-A-D spiller lørdag aften en speciel koncert med hele 1991-albummet "Riskin' It All" på sætlisten. Det er første gang, at gruppen spiller hele det populære og prisvindende album, hvilket betyder, at flere sange, der aldrig er blevet live kan opleves denne aften, sammen med albummets hits som "Bad Craziness", "Grow or Pay" og "Laugh and a 1/2".

Til samme arrangement kan du opleve Inside The Whale, der i sin tid begyndte karrieren i netop Herning og er gendannet til lejligheden. Det hele er sat op for at markere Jyske Bank Boxens fem års jubilæum – areaen blev i øvrigt i sin tid indviet af Lady Gaga.

Søndag den 25. oktober


strong>

Herning:

Jarrod Lawson, Fermaten

Den prisbelønnede amerikanske pianist og soul-sanger Jarrod Lawson besøger søndag aften Danmark for første gang. Han har især slået igennem i det nordvestlige USA og havde for nylig æren af at optræde til selveste Stevie Wonders fødselsdagsfest. Om Jarrod Lawson spiller funk, r&b, folk, rock eller pop, så gør han det fuldt ud.

Dette er ikke kun Lawsons første, men også eneste koncert på dansk jord for denne gang.

Udsolgte koncerter:

Denne koncert vil vi også have anbefalet, hvis ikke den allerede var blevet udsolgt:

22.-23. oktober: Gutter Island Festival, Loppen – garagerockfestival med blandt andre The Sonics, som også spiller på VoxHall 23. oktober.

ANNONCE