Nyhed

Se trailer til ny HBO-serie om musikbranchen – med dansk islæt

Vinyl er titlen på ny serie om 70’ernes musikindustri i New York – med Birgitte Hjort Sørensen på rollelisten

Til januar kommer der en ny dramaserie på HBO i 10 afsnit. Serien er produceret af Mick Jagger og Martin Scorsese, og handler om 70'ernes musikindustri i New York, der var fuld af druk og stofmisbrug. Serien er skabt af Terence Winter, produceren bag "Boardwalk Empire", og har fået titlen "Vinyl".

Serien har den Emmy-vindende Bobby Cannavale, kendt fra netop Boardwalk Empire, i hovedrollen som Richie, en kokainafhængig pladeselskabsmand, der prøver at relancere sit selskab i New York i forbindelse med, at genrerne disco og punk vinder frem fra undergrunden. Der er også dansk deltagelse i denne serie. Birgitte Hjort Sørensen, bedst kendt fra DR-serien "Borgen", hvor hun spiller journalisten Katrine Fønsmark, spiller en mindre rolle i "Vinyl".

Dette er ikke Birgitte Hjort Sørensens første udenlandske eventyr – hun medvirkede også i sæson fem af "Game of Thrones" – en serie, som hendes medspiller fra "Borgen", Pilou Asbæk, også skal medvirke i. Derudover medvirker kendte navne som Juno Temple, Ray Romano og Olivia Wilde i serien. Også Mick Jaggers søn James har fået en rolle i serien. James skal spille forsanger i det fiktive punkband Nasty Bits, og Birgitte Hjort Sørensens rolle i serien er eftersigende som forsangerens muse.


Martin Scorsese har instrueret pilotafsnittet af serien, der har premiere i januar 2016.

Se, om du kan spotte vores landsmand i denne nye trailer for serien:


ANNONCE