Nyhed

Guide: Her er bededagsferiens 11 essentielle koncerter

Meteorologerne truer med sne – skynd dig inden døre og hør livemusik!

Weekenden nærmer sig med hastige skridt og er endda blevet forlænget med en dag takket være Store Bededag. At meteorologerne så truer med tøsne (!), selvom vi er i slutningen af april, må vi så lære at leve med. Som sædvanlig har vi fundet de kommende dagens 11 essentielle koncerter ud af det store udbud over hele landet – og som der stadig er billetter til. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg og mere info.

Find mange flere koncerter i GAFFAs koncertkalender, GAFFA Live

TORSDAG DEN 21. APRIL


København:

The Blue Van med gæster, Pumpehuset (få billetter)

The Blue Van har spillet sammen i 20 år, og det fejrer de nu med en stor koncert, som krydres af gæstesolisterne Christian Vium (Go Go Berlin), Nabiha og Nic Cester med en fortid som sanger i det australske rockband Jet.


Den danske rockgruppe blev dannet i Hallund uden for Brønderslev. Sammen øvede bandet i kælderen hos et af medlemmernes tunghøren bedstemor.

I 2004 udgav de debutalbummet "The Art of Rolling", som blev fulgt op af turnéer i USA og Canada. Siden da er det blevet til yderligere fem studiealbum, hvoraf bandets seneste udspil er "Letters" fra 2015.


Eivør, Bremen Teater (få billetter, spiller også Musikkens Hus, Aalborg 22. april og Magasinet, Odense 23. april)

Den færøske sangerinde og sangskriver med den smukke sirenestemme arbejder både musikalsk og følelsesmæssigt med emner som kærlighed, tab, erindring, frihed og natur. Hendes niende og tiende album "Bridges" (på engelsk) og "Slør" (på færøsk) udkom i september 2015.


Aarhus Tager Den Tilbage, Atlas

Aarhus Tager Den Tilbage er blevet til i et kreativt samarbejde med kenderen Jesper Nyboe, der har arbejdet med musik siden slut-halvfemserne – først som skribent, senere med eget hjemmestudie, så som dj og i de sidste 10 år også som pladeselskabsejer. Han står for Idiotsikker Records, der har 15 vinyludgivelser og adskillige digitale udgivelser på bagen. Derudover arbejder han også i hiphop-butikken Run For Cover og skriver pressemeddelelser freelance. 

Når Fonden VoxHall den 21.-22. april 2016 åbner dørene til Aarhus Tager Den Tilbage, bliver der rig mulighed for at blive klogere på Aarhus' spirende miljø inden for rap og hiphop. Programmet er fredag som følger: Athletic Progression og Nicolai Hartmann. Lørdag fortsætter festivalen med Liud, NicholaiEn, marki snøre & DJ FMD; Eye 'N Eye; WhoGotDrumz og Thor Kvisgaard & A.V.L.


Vordingborg:

The Eclectic Moniker, Stars (spiller også Posten, Odense 22. april og Harders, Svendborg 23. april)

The Eclectic Moniker indtager Danmark på en ny tour med start i Vordingborg torsdag den 21. april. Over ti dage gæster de energiske Eclectic Moniker-drenge ud over Vordingborg byerne Odense, Svendborg, Aalborg, Aarhus og København. Det bliver gruppens første turné i mere end to år, så de kalder den selv en comeback-tour.


The Eclectic Moniker er snart akutelle med et nyt album, hvor den velkendte, eventyrlige og legende lyd har fået en strammere og mere 80'er-poppet tone. Inspirationen til dette album kommer ifølge drengene selv fra deres forældres musiksamlinger. Varm op med en forløber:

FREDAG DEN 22. APRIL


Aarhus:

Augustana, Aros klokken 15

Spillestedet Train og kunstmuseet ARoS slår fredag den 22. april dørene op til en gratis Pop-Up eftermiddagskoncert med amerikanske Augustana.


Augustana er et amerikansk rockband fra San Diego i Californien. De har udgivet fem album og er måske bedst kendt for nummeret "Boston" fra 2009 – en sang, som har over 10 millioner visninger på YouTube. Train og ARoS har tidligere arrangeret koncerter på museet med islandske Ásgeir under konceptet "Beyond Borders", hvis mål er at bryde grænser for kulturen ved at præsentere den i uvante rammer.  

Koncerten finder sted i Museumsgaden lige efter indgangen, hvor der er gratis entré. Senere samme dag skal bandet supporte Dixie Chicks i Forum Horsens (se nedenfor).

Djämes Braun, Tivoli Friheden


Så skal der kigges på fugle! Tivoli Friheden er klar med den første af årets Fed Fredag-koncerter, som fortsætter hver fredag hele sommeren med danske topnavne. Friheden lægger ud med den populære dancehall-duo, der ud over "Fugle" er kendt for hits som "Kom Og Giv Mig Alle Dine Penge", "Inficeret", "Farlig Tiger" og mange flere – altid med et superiørefaldende omkvæd og et smil på læben. Det er umuligt at stå stille til Djämes Braun, så tag både danseskoene og fuglekikkerten med.

Dixie Chicks, Forum Horsens

Den succesfulde amerik


anske countrytrio Dixie Chicks besøger landet for anden gang, efter at de gæstede Falconer Salen i København sidste år.

GAFFAs anmelder Keld Broksø var godt tilfreds med sidste års koncert, som han tildelte fire stjerner med blandt andet følgende ord:

"Dixie Chicks var klart bedst i up tempo-numrene, hvor deres dygtige band med samlet otte musikere inklusive de tre Dixie Chicks selv lagde et swing, som mange andre bands kun kan drømme hede drømme om at levere. Vi skulle et par numre hen for at genfinde det, men i 10. nummer, "Sin Wagon", tog helvede og alle dets dæmoner fat i de tre piger & Co., så jeg stod og fik billeder på nethinden af den tidlige cowpunk leveret af 30-årsjubilarerne i D-A-D. Dixie Chicks kan gøre et eller andet ved selv en forstenet rocknørd som undertegnede, når jeg pludselig kan synes, at et banjo-solo er det fedeste i verden." Læs hele anmeldelsen her

LØRDAG DEN 23. APRIL

København:


>


/live/search/kunstner:2256/?q=">Manic Street Preachers, Vega

Walisiske Manic Street Preachers fejrer 20 års-jubilæet for deres fjerde album "Everything Must Go". De spiller hele albummet samt et sæt med mere sjældne og kuriøse hits fra deres bagkatalog og helt nye sange.

Da "Everything Must Go" udkom i 1996, var britpop på sit højeste, og albummet blev bandets første massive kommercielle hit, solgte over en million eksemplarer i England og indbragte bandet flere Brit Awards. Med markante singler som "A Design for Life", "Everything Must Go", "Kevin Carter" og "Australia" er albummet blevet en klassiker. Flere af sangene fra albummet har været en fast del af Manic Street Preachers' shows, mens andre ikke er blevet spillet live siden 1996.

Albummet var det første, Manic Street Preachers udgav, efter deres guitarist og tekstforfatter Richey James Edwards forsvandt sporløst i 1995. Han er senere blevet erklæret formodet død.

Masasolo, Rust


dk/live/search/kunstner:18621/?q=">Asger Techau, Ideal Bar

Trommeslageren i pauseholdende K


ashimr har netop udgivet sit debutalbum, "Breathe", hvor han selv for alvor springer ud som sanger og sangskriver. Techau holder nu releasekoncert assisteret af trommeslager Jesper Lind (Tim Christensen med flere), bassist Mads Tunebjerg (Kashmir med flere), guitarister Kasper Kaae (CODY) og Claus Arvad (The White Album) samt jazzpianisten Allin Bang på både klaver og synth.

Aarhus:

Sonja Hald med venner, Radar

Efter at have vundet KarriereKanonen i sommeren 2014 og udgivelsen af debutalbummet "Vækstplanen" i marts 2015 har Sonja Hald haft travlt. En tætpakket festivalsommer, opvarmning for Magtens Korridorer, Kim Larsen og Folkeklubben har givet gruppen venskaber på kryds og tværs af det ganske danske land, men de har også haft tid til at skrive sange, som nu er ved at blive indspillet.

Lørdag inviterer Sonja Hald til tamtam på Radar i Aarhus, med fine gæster som Johan Olsen (Magtens Korridorer, Jonny Hefty & Jøden, Telestjernen, Laura Mo & I'll Be Damned.

Koncerten bliver første mulighed for at erhverve sig deres nye ep, der inderholder noget nyt, noget med gæster, noget brugt og noget lånt.

SØNDAG DEN 24. APRIL

København:

Ty Dolla $ign, Pumpehusst (få billetter)

Den amerikanske rapper og sanger Ty Dolla $ign lægger vejen forbi København. Ty Dolla $ign er kendt for sine beskidte tekster og skiller sig ud i r&b-miljøet som ''Kongen af bollemusik'', så der er lagt op til en hed aften i Pumpehuset med Krept og Konan som support.

Ty Dolla $ign begyndte at lave musik tilbage i 2007 og blev i 2012 signet til Atlantic Records, hvorefter han udsendte to mixtapes, "Beach House 1" og "2", der byder på gæsteoptrædener fra blandt andre Wiz Khalifa og Juicy J. Ty Dolla $ign fik sit store gennembrud med singlen ''Paranoid'' og viste sig som en solid hiphop- og r&b-artist med debutalbummet "Free TC" fra 2015.

ANNONCE