Nyhed

Se stemningsfuld video med femstjernede Vessel – med en fortid i Murder

Jacob Bellens' tidligere kollega er klar med singlen og videoen The Clearing

Bandet Vessel med sangeren og sangskriveren Anders Mathiasen i front er aktuel med den første musikvideo fra sit kommende, tredje album "Patterns of Blue" (release 22. april). Billederne stammer fra art-filmen "Tuvalu" fra 2001 og er lavet i samarbejde med dens tyske instruktør Veit Helmer. Se videoen nedenfor.

For Anders Mathiasen var "Tuvalu" til at begynde med et mere eller mindre tilfældigt VHS-lån på Nørrebro Bibliotek i 2002, som endte med at tage ham med storm. Filmens organiske tekstur og elegante mash-up af nyt og gammelt, klassisk og moderne, alvor og humor, resonerede dybt med nogle af de ting, Vessel drejer sig om for Mathiasen:

"Jeg vil gerne skabe musik, der er inviterende og har masser af plads til lytteren, uden at gå på kompromis med en nysgerrig og eksperimenterende impuls. "Tuvalu" gør for mig at se noget af det samme, så kombinationen af de to virkede helt rigtig. Da vi skulle til at lave video til den nye plade, fandt jeg instruktør Veit Helmers email-adresse og forelagde ham idéen. Han var meget imødekommende, og med på projektet, mod at mit pladeselskab DME donerede vederlaget til en velgørenhedsorganisation, ejet af filmens kvindelige hovedrolle Chulpan Khamatova, som siden "Tuvalu" er blevet mega-stjerne i Rusland."


Anders Mathiasen har en fortid som halvdelen af folk-duoen Murder, hvis anden halvdel Jacob Bellens siden har fået pæn succes som solist. Vessel udsendte i 2012 debutalbummet "Enlettered Species", som GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann tildelte fem stjerner under overskriften "usædvanligt smuk og vemodig solodebut". Læs hele anmeldelsen her. 

I 2013 udgav Vessel sit andet album, "Velocities".

Vessel kan opleves 27. april på VoxHall i Aarhus som opvarmning for Tindersticks, 30. april i Aarhus til Spot Festival og 4. maj i Jazzhouse i København.

ANNONCE