Nyhed

Videopremiere: Høxbroe & Stik Op tager på travbanen

Poesi møder atter rap på duoens andet udspil 'Speakeasy', der er ude nu

Duoen Høxbroe & Stik Op er klar med deres andet album "Speakeasy". Du kan se musikvideoen til singlen "Til Biddet" her forneden. 

Lige så længe han kan huske det, er beatpoeten Claus Høxbroe kommet på både Travbanen og Galopbanen for at spille, slappe af og indfange den helt særlige stemning. Glæden ved lige netop hestesport har fundet vej til nummeret "Til biddet". Høxbroe & Stik Ops udtryk kan bedst beskrives som "spoken word" med en blanding af poesi og musik.

Musikvideoen til nummeret er optaget på Lunden og indeholder blandt andet optagelser fra startvognen og et kamera monteret på travkusk Kenneth Nielsens hjelm.

"Jeg er kommet på Travbanen i en årrække, og hestevæddeløb er løbende dukket op i mine digtsamlinger, så det er en hel naturlig udvikling, at der nu også er kommet et musiknummer ud af det. At vi så har været så privilegerede at få Palle Vennekilde med som speaker på nummeret, og at Kenneth Nielsen åbnede sin stald for os, da vi indspillede musikvideoen, er langt mere end jeg havde turde håbe på," siger Claus Høxbroe om det særlige samarbejde.

"Speakeasy" følger op på debutalbummet "Lobbyarbejde", som udkom i maj 2014. GAFFAs anmelder Espen Strunk gav fire stjerner under overskriften "Meningsfuldt makkerskab: Rap og recitationer fra herreværelset." Læs hele anmeldelsen her.

Det nye album er ude som cd, vinyl, download og stream.

Claus Høxbroe er beatpoet og forfatter, og siden debuten i 2006 har han udgivet ni digtsamlinger og en række spoken word-albums i forskelle konstellationer. Høxbroe blev tildelt Dan Turèll-prisen i 2011 og har optrådt i både Danmark, Tyskland, England, Finland, Norge, Sverige og på Færøerne. Til maj venter Estland.

Stik Op (Jakob Haahr-Pedersen) er rapper i grupperne Sphaeren, Koldfront og Ashtiani Drops og har gennem sin karriere stået bag en lang række radiosingler, pladeudgivelser, koncerter og rapworkshops. Samarbejdet med Claus Høxbroe har bragt dem landet rundt siden 2010.

Se "Til Biddet" her: