Nyhed

Lyt: Roxy Jules slipper single i forbindelse med nyt album til oktober

”Rubies and Blood”, som titlen hedder på Roxy Jules’ nye single, er en del af sangerindens nye album ”Roxy Jules III”, der udkommer d. 21. oktober.

Det er gået fremad for Julie Runa, der også kaldes Roxy Jules, siden hun debuterede med albummet ”Roxy Jules” i 2011. Stilen, som Roxy Jules lægger for dagen, henter inspiration fra bands som Sonic Youth og My Bloody Valentine – ”Den tager ofte en bidsk pågående karakter,” som GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann skrev i 2013, da Roxy Jules udgav sit andet album ”Roxy Jules II”.

Og sådan kan man også sige om Roxy Jules' nye single ”Rubies and Blood”, der vil være at finde på hendes kommende album ”Roxy Jules III”. Stemningen er længselsfuld, men vokalen gør indtryk og guitaren så vel som trommerne har stadig kant.

”I wonder what you see / when you’re looking at me / some girl torn between the city and the sea?” synger Julie Runa i singlens sidste kraftfulde vers. Hun er opvokset i det Nordvestlige Jylland på en stråtækt gård med Vesterhavet som nærmeste nabo, og det skinner tydeligt igennem på det nye nummer.


Det er eftersigende en lignende stil, som Roxy Jules’ lyttere kan forvente at høre, når ”Roxy Jules III” udkommer den 21. oktober. Som bandets pladeselskab, Nordic Music Society, skriver i en pressemeddelelse, ”balancerer sangene et sted mellem forvrængede guitarer, tunge beats og en vokal, der med det samme er i stand til at kravle ind under huden på lytteren.”

Om resten af det kommende albums sange lever op til den beskrivelse, må vi vente med at finde ud af til efteråret.

Indtil videre kan du lytte til Roxy Jules’ nye single ”Rubies and Blood” her:

ANNONCE