Nyhed

Over 200 musikere støtter Robin Thicke og Pharrell Williams i appelsag

Appelsagen mod Marvin Gayes familie modtager stor opbakning i branchen

Tilbage i marts 2015 blev Robin Thicke og Pharrell Williams kendt skyldige i plagiatsagen, der kørte mod dem. Anklagen gik på, at de to hit-magere skulle have efterlignet Marvin Gaye’s 1977-funkklassiker "Got To Give It Up" så meget, at der var tale om reelt plagiat. Thicke og Pharrell blev dømt til at betale 7,3 millioner dollars til Gayes familie, som er dem, der står for at varetage arven.  

Men nu er der nyt i sagen, for makkerparret har appelleret sagen og har nu fået opbakning af over 200 musikere. Blandt de sympatiserende musikere finder vi blandt andet Earth, Wind & Fire, R. Kelly, Hans Zimmer og Patrick Stump fra Fall Out Boy. Disse, og 208 andre, er gået sammen om et støttebrev, hvor de udtrykker deres sympati med Robin Thicke og Pharrell Williams. De 212 musikere ved udmærket, at de ikke har nogen officiel stemme i sagen, men de tror på, at de sammen er så stærke, at dommeren og juryen måske vil lytte til dem, skriver Hollywood Reporter.

Det overordende grundlag for musikerenes engagement i appelsagen skal findes i den kunstneriske frihed, de mener bliver tabt, hvis der på den måde tages patent på så simple akkorder. Thicke spillede ifølge Hollywood Reporter fire akkorder kontinuerligt under retsagen, hvortil han sang et hav af forskellige popsange for at bevise, at popsange oftest er bygget op af de samme akkorder.


 

I linket her kan du læse brevet og se samtlige musikere, der medvirker heri.

 


Du kan også læse om sagen her i den første artikel, GAFFA bragte om plagiatsagen.

ANNONCE