Nyhed

The Dillinger Escape Plan trækker stikket efter sjette album

Først skal en heftig omgang turné dog lige overstås

Den barske New Yorker-kvartet, The Dillinger Escape Plan, har offentliggjort, at de trækker stikket efter deres sjette album, "Disassociation", der udkommer den 14. oktober. Det skriver NME.

Gruppen, som betragtes som værende pionerer inden for mathcore-genren, blev dannet i 1997 og har udgivet fem album.

Guitarist Ben Weiman afslører overfor Noisey, at bandet nu føler, at det er på tide at trække sig, selvom han indrømmer at "bandet har aldrig været mere produktive, og vi er så troværdige og populære som nogensinde før."

"Jeg tror, at det er et af de tilfælde, hvor vi ikke har lyst til at nå det punkt, hvor vi stopper, fordi vi er nødt til det, eller fordi vi er gamle eller folk er trætte os," siger Weinman. "Hvem ved, om det nogensinde ville ske, men jeg føler mig mere bemyndiget, når jeg træffer svære beslutninger ... Jeg er ret stolt af at kunne sige, at vi nåede at være et aktivt band i tyve år. Det er interessant liv, ikke?"

Weinman fortæller også, at bandet smider guitarerne, når de er færdige med deres turné for albummet "Disassociation".


"Vi tager på turné for dette album og så er det dét," siger han. "Men der er en masse ting, som kommer til at ske undervejs. Vi har en hel US-turné, som vi nok går i gang med til efteråret, og så tager vi en omfattende turné i Europa til vinter, og det vil sikkert sende os ud at spille i andre områder som Australien og hvorend vi nu er nødt til at ramme. Jeg er sikker på, at vi kommer tilbage omkring og rammer sommer-festivalerne og regner ud, hvad vores sidste shows så skal være i den sammenhæng.

Svensk GAFFA kvitterede med fem stjerner for gruppens sidste udspil, "One of us is a Killer" fra 2013. The Dillinger Escape Plan markerede sig dog for alvor som spydspids for mathcore-genren med albummet "Ire Works" i 2007. Her skrev GAFFAs Keld Rud: "En delikat balancegang mellem det noget nær geniale og et mareridtsagtigt lyd-inferno." Læs hele GAFFAs anmeldelse her.

ANNONCE