Nyhed

Tidligere Backstreet Boys og 'N Sync-manager død

Lou Pearlman døde i fredags bag tremmer, mens han afsonede en fængselsdom på 25 år

Lou Pearlman, den Svengali-agtige manager bag de store 90'er boybands som Backstreet Boys, 'N Sync, O-Town og flere, døde fredag aften bag tremmer, mens han afsonede en 25 år lang fængselstraf. Han blev 62 år. Det skriver Rolling Stone.

Federal Bureau of Prisons fange-finder bekræfter, at Louis Pearlman døde i varetægt den 19. august. Ingen dødsårsag er blevet offentliggjort.

"Blandede følelser lige nu, men RIP Lou Pearlmen," lyder det fra 'N Syncs Chris Kirkpatrick i et tweet efter nyheden. Lance Bass tilføjer: "Det forlyder, at Lou Pearlman er død. Han var ikke ligefrem en ærlig forretningsmand, men jeg ville ikke lave det, jeg elsker i dag, uden ham. RIP Lou."


Efter et falleret luftfartseventyr i midt-80'erne besluttede Pearlman, fætter til Art Garfunkel, at prøve kræfter med musikbranchen efter at være blevet inspireret af New Kids On The Blocks succes. Pearlman skabte Trans Continental Records og smed en annonce i avisen i Orlando, hvor han søgte mandlige sangere. Efter at have brugt adskillige millioner på sin talentjagt dannede Pearlman Backstreet Boys, en kvartet som endte med at gå over i historien som det bedst sælgende boyband i historien.

Det gav Pearlman blod på tanden, og han gentog formularen i 1995 med 'N Sync, som også havde adskillige hits og var startskud til Justin Timberlakes musikkarriere. Det etablerede Pearlman som en mogul i branchen, og han forsatte med lignende grupper som LFO, Take 5 og O-Town, som var et resultat af reality-serien "Making the Band".

Pearlmans forretningseventyr kom dog til en brat ende, da størstedelen af hans grupper sagsøgte ham for svindel og misrepræsentation. Grupperne hævdede, at Pearlman beholdt de fleste af deres penge for sig selv. Pearlman blev også anklaget for at have misbrugt flere af sine unge sangere seksuelt. (Disse anklager dukkede først op i en artikel i Vanity Fair i 2007.)

Selvom Pearlmans musikimperium smuldrede, lykkedes det ham stadig at overbevise investorer til at skyde penge i hans Trans Continental Airlines Travel Services Inc. og Trans Continental Airlines Inc., to opdigtede firmaer, der kun eksisterede på papir. I 2007 optrevlede myndighederne i Florida Pearlmans svindel, som beløb sig til svimlende 300 millioner dollars.

Pearlman flygtede til Bali, men blev anholdt i 2007. Han blev anklaget for sammensværgelse, hvidvaskning af penge og falske aftaler. Han blev idømt 25 års fængsel. Han var sat til at blive prøveløsladt i 2029.


ANNONCE