Nyhed

Christian Hjelm skruer helt op for julehyggen i ny musikvideo

Den danske singer-songwriter lukker lyset og julen ind

Der er dømt julehygge i den helt nye musikvideo til Christian Hjelms julesang ” I Mørket Finder Lyset Vej” fra 2014. I videoen pynter singer-songwriteren op til jul, spiser vanillekranse og tænder lys. Det hele gøres med en blanding af melankoli og ironi – på samme måde som sangen beskriver julen.

”Julen er på mange måder en mærkelig tid. En lysende tid i mørket. Der bliver ønsket og håbet på en måned med fred, ro og tid med de nærmeste. Men tit ender det med, at tiden forsvinder, alt bliver gjort i sidste øjeblik, i stress, og så lover man sig selv, at næste år skal det være skal det hele være anderledes. Samtidig er julen også en reminder om, at endnu et år er smuttet. At noget lakker mod enden. Og den følelse, blandet med ej at glemme, glæden ved at glæde andre, ønsket om den der perfekte jul (som aftegnet på et gammelt postkort), en mælkefarvet dyne af sne, som fredsommeligt dækker landet, stearinlys, julelys og englekor en juleaften for længe siden, er det jeg har prøvet at indkapsle i denne sang,” siger Christian Hjelm.

Christian Hjelm har i år udgivet en engelsksproget ep som den ene del af duoen Lucky Moon sammen med amerikanske Sarah Hepburn. Ep’en ”Feed On The Night” fik tre stjerner af GAFFA. Læs anmeldelsen her.

Sidst der var et nyt udspil fra Hjelm selv, var i 2014, hvor han udgav pladen ”Vaskeægte”. GAFFAs anmelder gav dengang fire stjerner, og skrev blandt andet: ” Hjelms karakteristiske vokal bærer flot sangene hjem, og mellem de mange memorable melodier er der også dømt skæv legesyge og et overordnet lifligt og organisk lydunivers, der er både behageligt og betagende at befinde sig i.”

Se musikvideoen til Christian Hjelms julesang ”I Mørket Finder Lyset Vej” herunder:

ANNONCE