Nyhed

Katinka klar med ny, sjæleudkrængende video og stor turné

Katinka Bjerregaard og bandet drager landet rundt til foråret med nye sange

Katinka har netop udgivet en ny, sjæludkrængende video til sangen "Du Tænker Ikke", og samtidig offentliggør gruppen – ja, det er en gruppe, ligesom Lukas Graham – en lang turné til foråret. Se videoen og datoerne nedenfor.

For et par uger siden interviewede vi bandets forgrundsfigur Katinka Bjerregaard om den ny single:

Hvad handler “Du Tænker Ikke” om?

– Man kan sige, at den handler om resterne af et brud og alle de detaljer, som man kan huske efter, at man er forsvundet fra en person igen. Man kan for eksempel huske, hvordan træbordet ridser ens hænder og sommerfuglene i maven, der lige så stille bliver tunge som sten. Og så den der sætning: “Jeg tænkte bare ikke”.

Helt konkret, hvad har så inspireret dig til at skrive den her nye sang om tiden efter et brud?

– Det var, fordi jeg blev forladt af en kæreste.

Bandet Katinka er kendt for at inkorporere lyde fra ting, som man umiddelbart ikke vil forbinde med musik. Hvordan er lyden blevet til på jeres nye single?

– Denne her gang har vi faktisk brugt lidt trommer, men alting er også blevet sat igennem en forstærker, så alle lyde kommer til at virke forvrænget. Det skaber en meget stor lyd. Jeg føler, at Simon Asks komposition og arrangement af sangen er et lokomotiv, der kører hurtigere og hurtigere – og nærmest aldrig stopper igen. Igennem hele nummeret kører en støvsuger, som giver en ret vild lydflade.

Snart er I ude med et debutalbum, “Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse”, hvor den nye single også kommer til at ligge. Hvor er I henne i processen med det kommende album? 

– Alle sangene er skrevet, så der er Simon Ask, der er i gang med at lave den sidste finish på produktionerne. Der er ham, der sidder og sveder. Som du måske kan høre på “Du Tænker Ikke”, så vil vi også gerne udvikle os ved for eksempel at afprøve noget mere storslået. Vi bruger de samme virkemidler, men prøver at gøre vores rum større, så der både er plads til det meget stille og noget, som er lidt mere voldsomt og teatralsk.

Så hvad kan vi forvente af debutalbummet? 

–Jeg tror, at man kan forvente den samme ærlighed, men også mere musikalsk styrke. Vi sælger ikke længere kun vores følelser som små, bløde sange. Nu sælger vi dem også på en mere storslået, voldsom og aggressiv måde.

Hvornår udkommer “Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse”? 

– Til marts. Efterfølgende tager vi på Danmarksturné. (Se datoerne nedenfor).

Katinka debuterede i 2014 med ep'en "I røntgen" og fulgte den i år op med ep'en "Lufthuller". GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen var godt tilfreds med sidstnævnte og skrev blandt andet: "Nok lyder og fremstår Katinka Bjerregaard som en hård nyser, når hun kaster med sine ord, men hun vinder også hjerter i de sårbare stunder, som der heldigvis er god plads til på Lufthuller." Læs hele anmeldelsen her.

GAFFA har netop bragt et stort portrætinterview med Katinka. Læs artiklen "Katinka klinger af melankoli" her.

 

Turnéen bringer Katinka rundt til følgende byer:

31.03                      MusikhuZet i Rønne
07.04                      Ishøj Kultur Café
08.04                      MantziusLive, Birkerød
12.04                      Dexter, Odense
13.04                      Dexter, Odense
14.04                      STARS, Vordingborg
15.04                      Harder’s, Svendborg
21.04                      Det Bruunske Pakhus, Fredericia
22.04                      Gimle, Roskilde
27.04                      Atlas, Århus
28.04                      Bygningen, Vejle
29.04                      Pumpehuset, København
04.05                      Skråen, Aalborg
05.05                      Pitstop, Kolding

ANNONCE