Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter – flere er gratis

Der er masser af koncerter ude og inde – her er de mest spændende

Weekenden er over os, og traditionen tro bringer vi hermed en oversigt over de 11 mest interssante koncerter, som der stadig er billetter til. Klik på kunstnernavn for mere info og links til billetsalg. 

 

FREDAG DEN 24. JUNI


København:

Bæst + Disarray Son, Pumpehusets byhave (gratis!)

Fredag indtager Disarray Son Byhaven ved Pumpehuset til en dobbeltkoncert med det lige så energiske Bæst. Disarray Son spiller rock med inspiration fra mange genrer såvel som årtier. Musikken spænder fra den hårdere riff-baserede rock til det mere melodiøse og afdæmpede. Bæst spiller psych-rock med danske tekster.

  

Copenhell (endagsbillet)


Metalfestivalen har udsolgt af partoutbilletter og endagsbilletter til torsdag og fredag, men der er stadig enkelte endagsbilletter til fredag, som blandt andet kan byde på Amon Amarth, sidste uges 60 års fødselsar King Diamond og Megadeth.

 

Dignity Day, Kongens Have (gratis)


For tredje år i træk markerer Digity – Dansk Institut Mod Tortur – FNs internationale støttedag for torturofre, når de den 24. juni afholder Diginty Day i Kongens Have i København. En lang række kunstnere har valgt at støtte op om Diginity Day. På de store plæner langs Gothersgade i København vil gæsterne kunne nyde danske bands såsom Chinah, L.I.G.A, The Eclectic Moniker og Kesi.


Omkring en tredjedel af verdens flygtninge har været udsat for tortur eller anden traumatiserende oplevelse. Det betyder, at der er tusindvis af torturoverlevere blandt de flygtninge, Danmark igennem årene har taget imod. 

Det er til fordel for disse mennesker, og torturofre i verden generelt, at DIGNITY – Dansk Institut mod Tortur, afholder gratis koncerter i Kongens Have den 24. juni, to dage inden FNs støttedag for torturofre.

Skuespiller og Dignity-ambassadør Sarah Grünewald er konferencier på arrangement sammen med tv-vært Jes Dorph-Petersen.

Dignity Day begynder klokken 15, og er for både store og små. Der vil være ansigtsmaling for de mindste, og petanquebane og cocktailbar for de større i løbet af dagen. Bliver man sulten, kan man tage en bid af verden i det store Street-Food område med økologisk mad fra hele kloden. Overskuddet fra mad- og drikkesalget går selvfølgelig til kampen mod tortur.

 

Zara Larsson, Tivoli, Plænen


Den svenske popsangerinde hitter for tiden stort med sangen ”This One’s for You”, den officielle temasang til fodbold-EM, indspillet med den franske dj David Guetta. Det er derfor med optimal timing, at Tivoli har hyret popstjernen, der også er kendt for hits som ”Uncover”, ”Lush Life” og ”Never Forget You”.

 

Aarhus:


Beth Hart, Tivoli Friheden


Den amerikanske sangerinde, sangskriver og pianist er en hyppig og elsket gæst i Danmark med sin karakteristiske rå stemme og ditto sange. Sidste år optrådte hun blandt andet på Smukfest, hvor GAFFAs anmelder uddelte fire stjerner og blandt andet skrev: Koncerten var absolut gedigen, også med Harts brug af dynamiske udsving, hvor mellemstykkerne i sangene ofte var markant mere dæmpede end vers og omkvæd, og hvor der til gengæld hyppigt var mulighed for at synge med og lave call-response-sang. Læs hele anmeldelsen her.

Odense:


Tinderbox Festival, endagsbillet (også til lørdag)

Odense-festivalen har udsolgt af partoutbilletter og endagsbilletter til torsdag, men der er stadig enkelte endagsbilletter til fredag og lørdag. Fredag byder programmet blandt andet på Volbeat, Dizzy Mizz Lizzy og Stine Bramsen, mens lørdag kan præsentere David Guetta, Suede og Lukas Graham.

 


Haderslev

Kløften Festival (forsætter lørdag)

Vi har skrevet meget om Tinderbox og Copenhell denne uge, men vi skal ikke glemme Kløften Festival i Haderslev. En hyggelig festival i naturskønne omgivelser, i år med navne Stine Bramsen, D-A-D, Beth Hart, Turboweekend og Velvet Volume på programmet, og ifølge festivalen er det den danske festival, der har flest kvinder på programmet – over 20 procent. Der er både partout- og endagsbilletter til alle dage.

 

Horsens:


Christopher + Nabiha, Lunden


To af Danmarks største popnavne giver dobbeltkoncert i naturskønne omgivelser. Det burde ikke kunne gå galt, hvis det ellers holder tørt, hvilket det skulle gøre ifølge DMI.

 

Thisted


Thy Rock (fortsætter lørdag)

Thisted-festivalen er tilbage, fredag med navne som Rasmus Seebach, Kim Larsen og Duné og lørdag med blandt andre Nik & Jay, Christopher og Magtens Korridorer på plakaten. Solid underholdning for hele familien.

 


LØRDAG DEN 25. JUNI

Aarhus

Dizzy Mizz Lizzy, Tivoli Friheden


Danmarks pt. næststørste rockband giver udendørs koncert med sange fra såvel det aktuelle album ”Forward in Reverse” – deres første i 20 (!) år – som klassikerne fra 90’erne. Trioen er kendt for yderst medrivende koncerter, og sidste år fik de hele seks stjerner af GAFFA for deres turnépremiere i Fredericia. Her skrev anmelder Christian Voldborg Andersen blandt andet: ”Dizzy Mizz Lizzy var simpelthen ekstremt veloplagte og velspillende, og de havde udvalgt en fin blanding af nyt og gammelt materiale. Især Tim virkede mere løssluppen og musikalsk legesyg i forhold til sine solokoncerter.” Læs hele anmeldelsen her.

 

SØNDAG


København:

Ryan Bingham, Lille Vega

En af tidens mest interessante countrypåvirkede singer-songwritere, der har tre roste album bag sig og både har modtaget en Oscar og en Golden Globe for ”Best Original Song” med sangen ”The Weary Kind” fra filmen ”Crazy Heart”. En mand med en livserfaren stemme, selvom han kun lige er fyldt 30 år.

ANNONCE