Nyhed

Eagles of Death Metal-forsanger: Alle skal have våben

Jesse Hughes er overbevist om, at fransk våbenkontrol var med til at hjælpe terroristerne den 13. november 2015

Den 13. november sidste år optrådte Eagles of Death Metal på Bataclan-scenen i Paris, da musikstedet blev angrebet af Islamisk Stat-terrorister. 89 døde i Bataclan-teateret denne aften. Nu udtaler Eagles of Death Metal-forsanger og guitarist, Jesse Hughes, at alle skal have adgang til våben.

Jesse Hughes har længe før Bataclan-angrebet været fortaler for, at folk skal have rettigheden til at købe våben, og angrebene den 13. november har ikke ændret på Hughes holdning. I et 19 minutter langt interview til den franske tv-kanal iTéle udtaler den tårevædede Hughes, at restriktioner på salget af våben var med til at hjælpe terroristerne:

"Stoppede jeres franske våbenkontrol en eneste fucking person fra at dø i Bataclan? Og hvis der er nogen, som kan svare ja, så vil jeg gerne høre det, for jeg tror det ikke. Jeg tror, det eneste, der stoppede det, var nogle af de modigste mænd, jeg har set i mit liv, som gik med hovedet først ind i døden med deres skydevåben."


Hughes fortæller videre om angrebet i Bataclan, at "Gud skabte mænd og kvinder, og den aften gjorde våben dem lige. Og jeg hader, at det er sådan. Jeg tror, den eneste måde, mit sind har ændret sig er måske, at indtil ingen har våben, må alle have dem."

GAFFA interviewede i oktober sidste år Jesse Hughes, hvor Eagles of Death Metal-forsangeren også havde nogle kontroversielle udtalelser om skydevåben. Blandt andet sagde han følgende:

"Jeg er vild med frihed. Og det værktøj, der beskytter vores frihed, er våben. Gun-freaks'ene er røvhuller. De vil være ligesom Rambo. Pistoler er ikke til at vise frem og spille macho med, de skal bruges til at slå "bad guys" ihjel med."


Hughes holdning til skydevåben var altså ikke udelukkende udløst af angrebene i Paris den 13. november sidste år. Netop denne teori om, at våben "skal bruges til at slå bad guys ihjel med", og at våben "beskytter vores frihed" er den samme retorik, Hughes benytter sig af efter terrorangrebene den 13. november, som set i interviewet med iTéle.

Eagles of Death Metal er tilbage på turné efter tre måneders pause. Bandet optrådte i Stockholm i lørdags den 13. februar, og skal i aften tirsdag den 16. februar give deres første koncert i Paris efter terrorangrebet. Bandet optræder i Olympia koncertsalen. Bataclan er stadig lukket, men ejerne har lovet at genåbne stedet inden årets udgang. Eagles of Death Metal giver en udsolgt koncert i Amager Bio 11. august.

Se et udklip af iTéle-interviewt med Jesse Hughes her


ANNONCE