Nyhed

Ny musikvideo: Jeff Buckley synger The Smiths

Forud for udgivelsen af det nye album, bestående af tidlige indspilninger fra den afdøde sanger, er der kommet en ny musikvideo, hvor han tager The Smiths under kærlig behandling

Jeff Buckley druknede tragisk den 29. maj 1997 i Mississippi River, men 20 år senere fortryller hans stemme stadig verden. Den 16. marts udkommer et nyt album, "You And I", med optagelser fra tidligt i sangerens karriere, gravet frem fra Sonys arkiver. Vi har allerede fået en forsmag i coveret af Bob Dylans "Just Like A Woman", og nu får vi også en video til Buckleys nøgne cover af The Smiths hjerteknuste "I Know It's Over". Det skriver NME. Se den her forneden.

Morrisseys sørgelige "I Know It's Over" får en flot behandling af Buckley, som umiskendeligt besad et sjældent vokaltalent, der ubesværet kunne smyge sig  ind i også lånte ord og gøre dem til sine egne. Ved genhøret af hans stemme er det svært ikke at tænke, hvilket spild det var, at den beskidte flods bølger omfavnede en kunstner, hvis talent lovede så meget, og således snød verden for en særegen karriere i musikkens tjeneste.

Albummet "You and I" vil indeholde 10 indspilninger fra Buckleys tidlige år, herunder flere coverversioner af blandt andre også Led Zeppelin og Bob Marley. Optagelserne blev opdaget, mens man kiggede arkivet igennem op til udgivelsen af 20-års jubilæumsudgaven af Buckleys klassisker "Grace". De fleste af sangene blev optaget i februar 1993 i Steve Addabbos Shelter Island Sound studie. 


På albummet vil der også være den allerførste studieindspilning af titelnummeret fra debutalbummet, nemlig "Grace", samt sangen "Dream Of You And I", som i pressematerialet beskrives som "mystisk og hjemsøgende." Den afdøde sangers mor, Mary Guibert, har været med inde over processen og givet sin velsignelse til albummets udgivelse. 

Du kan se "I Know It's Over" her: 

ANNONCE