Nyhed

Goldfrapp-ikon indtager København

WIll Gregory, den ene halvdel af duoen Goldfrapp, kommer forbi Grand Teatret for at opføre sit score til filmen 'He Who Gets Slapped'

Goldfrapp-ikonet Will Gregory (til venstre på billedet) giver filmkoncert som del af Gas Giants. De opfører nemlig deres score til filmen "He Who Gets Slapped" live i Grand Teatret torsdag den 4. august, klokken 21. 30.

Will Gregory er den mandlige halvdel af den verdenskendte duo, Goldfrapp, hvor han fungerer som komponist, producer og musiker. Siden 1999 har Goldfrapp udgivet en række albums, som har mønstret både kommerciel succes og kritisk anerkendelse. Seneste udgivelse, "Tales Of Us", modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Simon Nathanael. Han skrev blandt andet: "Albummets åbner, den modne sørgevise Jo, varsler den helt rolige og i tid og rum fritsvævende genistreg, som er Alison Goldfrapp og Will Gregorys sjette studiealbum."

Will Gregory har desuden arbejdet med prominente navne som Portishead, Peter Gabriel, The Cure, Tears for Fears og Tori Amos.

Den multi-musikalske brite fra musikbyen Bristol har indenfor de senere år komponeret en opera, indspillet med den store moderne komponist Michael Nyman, og ikke mindst, skabt et fremragende nyt score til klassikeren "He Who Gets Slapped" fra 1924, som der nu bliver mulighed for at opleve live.

Gas Giants består foruden Will Gregory af Tony Orrell som trommeslager. Orrell kaldes "The Birdman of Alkijazz", hvilket indikerer Orrells sjældne talent. Han har blandt andet spillet trommer på Goldfrapps store album "Felt Mountain".

Filmen "He Who Gets Slapped" er instrueret af svenske Victor Sjöström (1879-1960). Han arbejdede fra starten af 1920’erne i USA og var kuriøst nok manden, der lavede MGMs første spillefilm – med den brølende løve i signaturen- og løven har faktisk en afgørende rolle i filmen.

Den er en adaption af russiske Leonid Andreyev berømte teaterstykke og film. Her fortælles historien om en videnskabsmand, hvis liv bliver ødelagt af en ven, som stjæler ikke blot hans hustru, men også resultaterne af hans livs forskning.

Videnskabsmanden forbitres, og i afmagt og desperation slutter han sig til et cirkus som klovn. Hans populære show handler om at blive slået igen og igen, og klovnen bliver snart kendt som "HE" - selv hans identitet er blevet stjålet. Tragedien vil, at klovnen genoplever sin personlige og professionelle ydmygelse hver eneste gang, han bliver slået.

Oplev filmkoncerten "He Who Gets Slapped" + Gas Giants feat. Will Gregory (Goldfrapp) torsdag den 4. august, klokken 21.30 i Grand Teatret, København.

 

 

 

ANNONCE