Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter til Heartland Festival

Vi hjælper dig med at danne et overblik over koncerterne til dette års Heartland Festival

For første gang nogensinde afholdes Heartland Festival i år, en weekend-festival 10. og 11. juni, der allerede kan prale med et utroligt smuk sceneri, da det hele foregår i slotsparken omkring Egeskov på Midtfyn. Ifølge arrangørerne er festivalen et forsøg på at skabe noget anderledes, end hvad man kender fra andre festivaler i Danmark, og man har i stedet hente inpiration fra festivaler i lande som England og Holland. Ud over musik kan man finde kunstinstallationer og live-samtaler, der stemmer godt overens med Heartland Festivals ønske om at henvende sig til et kulturinteresseret og kvalitetsbevidst publikum.

Vi har kigget på musikprogrammet og fundet de 11 koncerter, vi mener du ikke bør gå glip af. Hvis du ikke allerede har en billet, kan du købe en lige her.

Hvis du er medlem af GAFFA Plus, kan du i øvrigt købe billetter med solid rabat lige her 


Fredag

14:00 - Brian Eno, Riddersalen

Brian Eno er en mand af mange talenter, blandt andet kendt fra sin rolle i rockgruppen Roxy Music, som producer og som stilskaber inden for den såkaldte ambient-musik. Som producer, komponist og arrangør har han blandt andet arbejdet sammen med ikoner som U2, David Bowie og Grace Jones. Nu er han i 2016 klar med værket "The Ship", en lydinstallation der bestående af lyssætninger og højttalere tilsammen transformerer det rum, det står i. "The Ship" har Danmarkspremiere på Heartland Festival.

18:15 - Sun Kil Moon, Lowland Stage


Et folk-rockband fra San Fransisco lyder måske som noget for et publikum med en bestemt smag, men med den særdeles talentfulde vokalist, sangskriver og guitarist Mark Kozelek som omdrejningspunkt formår Sun Kil Moon at skabe noget helt særligt når de optræder – noget, alle kan nyde. GAFFAs anmelder Simon Nielsen oplevede dette på første hånd, da han så en koncert med dem på Bremen Teater i København i 2015, en optræden han gav fulde seks stjerner og efterfølgende skrev dette om: "Noget særligt var Mark Kozeleks evne til at formidle sine sangtekster med en melankoli og følelsesmæssig favntagen, der tryllebandt et opmærksomt publikum".

20:45 - Michael Kiwanuka, Lowland Stage


Britiske Michael Kiwanuka er blevet hyldet for at bringe 60'er-lyden tilbage og er blevet sammenlignet med legender som Bill Withers og Otis Redding. Hans musik, der indeholder elemeter af både jazz, soul samt folk, lagt sammen med hans utrolige vokal, har budt på anmelderroser samt kommerciel succes med sangen "Home Again". Han er nu aktuel med sit andet studiealbum og giver derfor festivalgængere endnu en god grund til at se hans optræden.

23:15 - The Flaming Lips, Lowland Stage


Denne eksperimenterende pop/rock-gruppe har været aktiv siden imponerende 1983, og er især kendt for deres tendens til at overskride grænser, ikke inden for genrer, men også til deres shows. Ting som kostumer, balloner, dukker og store mænger konfetti er ikke ualmindeligt, og hvis man vil opleve et helt unikt univers, så skal The Flaming Lips på listen.

01:00 - Mark Ronson (dj-sæt)


Om du er bekendt med det eller ej, så er chancen for, at Mark Ronson har haft en finger med i spillet på nogle af dine yndlingssange fra sidste årti nok større, end du tror. Ronson blev først kendt som manden, der opdagede Amy Winehouse, og har ageret en yderst indflydelsesrig producer i det meste af sin karriere. Han har sideløbende med sin dj- og producerkarriere opbygget et katalog af udgivelser selv og på det seneste er han noteret for blandt andet mega-hittet "Uptown Funk", hvortil Bruno Mars lægger vokal, og hans optræden på festivalen bliver uden tvivl svær at stå stille til.

 

Lørdag


15:00 - Låpsley, Highland Stage


Den blot 19 årige Holly Lapsley – som er hendes borgerlige navn – gik fra nærmest ukendt den ene dag, til spirende engelsk stjerne den anden. Efter udgivelsen af hendes første ep "Monday" tilbage i 2014 fik hun en invitation til at spille på den prestigefulde Glastonbury Festival, i England. Hendes sjælfulde elektroniske musik har siden anskaffet hende et stort publikum, og hendes debutalbum "Long Way Home" fra 2016 har nogle af hendes største hits på. Hendes koncert er med god grund noget at se frem til.

17:15 - Low, Highland Stage


Bandet med det simple navn er en amerikansk indie-rock-gruppe fra Duluth, Minnesota, som blev dannet i 1993. Low er ikke blandt de navne, som er mest kendte i Danmark, men hvis du spørger GAFFA anmelder Frederik Kyhn, så er det en koncert, man bør se, hvis man er stor eller lille fan af genren, da han om et show i Lille Vega sidste år blandt andet skrev: "Der findes vitterligt få eller slet ingen bands som Low" og kvitterede med fem stjerner.

18:30 - Mercury Rev, Lowland Stage


Mercury Rev udgav sidste år i 2015 "The Light in You" – deres første album i syv år. Gruppens særlige drømmende rock fik for alvor etableret deres status, da de opnåede stor kritikersucces med "Deserter's Songs" tilbage i 1998. Deres optræden ved Heartland Festival er en god mulighed for høre eller genhøre deres unikke lyd – denne gang med nyt materiale.

19:45 - Seinabo Sey, Highland Stage


Svenske Seinabo Sey har med sin sjælfulde r&b og karismatiske stemme taget mange med storm. Hun opnåede enorm opmærksomhed, da den norske dj-stjerne Kygo lavede et remix af hendes single "Younger", et remix der i skrivende stund næsten har 100 millioner streams på Spotify. Hun gæstede senest en dansk scene i februar i år og dømmende ud fra den koncert og showet på Roskilde Festival 2015 er hendes optræden ved Heartland Festival kun noget, man bør se frem til.

22:15 - Susanne Sundfør, Highland Stage


Den norske singer/songwriter Susanne Sundfør har med seks udgivet studiealbums samt tre førstepladser på de norske hitlister for længst etableret sit navn i Norge. Hun har før gæstet Danmark med sin karakteristiske og smukke stemme. GAFFA anmelder Nanna Jenner Jensen skrev blandt andet om hendes optræden ved Spot Festival i Aarhus sidste år: "En fantastisk og forførende ting tilbage i centrum: Susanne Sundførs stemme" og kvitterede med fire stjerner.

23:30 - Editors, Lowland Stage


Længe har de været en del af frontløberne af post-punk og med deres melodiøse rocknumre har britiske Editors formået at skabe et navn for sig selv adskillige steder i verden. De udgav tilbage i 2005 deres anmelderroste debutalbum "The Back Room", og har siden fortsat udgivet flere velmodtagne album, senest "In Dream" fra 2015.

 


Hvis du ikke allerede har en billet, kan du købe en lige her.

Hvis du er medlem af GAFFA Plus, kan du i øvrigt købe billetter med solid rabat lige her 

 


ANNONCE