Nyhed

Sådan blev supergruppen Prophets of Rage dannet

Tre fjerdedele af Rage Against the Machine samt Chuck D fra Public Enemy og B-Real fra Cypress Hill taler ud

Supergruppen Prophets of Rage alias medlemmerne af Rage Against the Machine (billedet) minus vokalist Zack de la Rocha plus rapperne Chuck D fra Public Enemy og B-Real fra Cypress Hill offentliggjorde for nylig deres første koncert. Nu har Rolling Stone talt med bandet og blandt andet spurgt dem om, hvordan de blev dannet.

"Jeg ringede til Chuck D", fortæller guitarist Tom Morello fra Rage Against the Machine. "Jeg tror, jeg sendte en sms til B."

Chuck D uddyber: "Faktisk talte Tom med min kone først. Hun er dybt engageret i forholdene for latinoer, sorte, i ulighed og den slags. De havde en god samtale. I årevis havde jeg hørt det rygte, at Zack ikke kommer til at optræde med Rage Against the Machine, og at de havde brug for en erstatning. Jeg talte med Tom og sagde 'selvfølgelig'."


B-Real: "Jeg fik en sms fra Tom. Vi har altid talt om at arbejde sammen. Han producerede to sange på Cypress Hill-albummet "Rise Up". Da han kontaktede mig, var jeg mere end motiveret til at gøre det. Han sagde: 'Folket har brug for en stemme lige nu. Folk er nødt til at høre disse sange, et budskab.' Det var jeg klar på. Jeg er ikke nødvendigvis kendt for at være politisk ud over at gå ind for legalisering af marihuana. Men der er ting, jeg tror på. Jeg tror, han satte pris på det og besluttede at kontakte mig. Jeg er enig med ham i, at folk har brug for en stemme nu. Hvis jeg kan tjene det formål, er jeg klar på det."

Trommeslager Brad Wilk fortæller, at Zack de la Rocha fra Rage Against the Machine er ved at indspille en soloplade lige nu, og bassist Tim Commerford fortæller, at Rocha har givet sin velsignelse til Prophets of Rage-projektet.

Tom Morello fortæller desuden, at Rage Against the Machine ikke er opløst, selvom gruppen ikke har spillet live siden 2011 og ikke har udgivet ny musik siden 2000.


Prophets of Rage gav deres første og indtil videre eneste koncert på Los Angeles-spillestedet Whisky a Go Go i aftes og spillede både sange af Rage Against the Machine, Public Enemy og Cypress Hill samt nye numre.

Læs hele interviewet hos Rolling Stone.

 


 

 

ANNONCE