Nyhed

Steven Tyler: Aerosmith takker af i 2017

Den karismatiske forsanger fortæller til radioværten Howard Stern, at Aerosmith planlægger afskedsturné næste år

I tirsdags ringede Steven Tyler til den famøse amerikanske radiovært Howard Sterns program, The Howard Stern Show, for at fortælle om sit kommende country-soloalbum - og for at bekræfte rygterne om, at Aerosmith planlægger at tage på deres afskedsturné i 2017. Det skriver Rolling Stone Magazine."Jeg elsker bandet, det gør jeg virkelig, og jeg vil gerne smadre enhver tanke nogen kan tænke om det her ... Vi tager på afskedsturné, men kun fordi, at tiden er inde. Vi har aldrig gjort det før," siger Tyler.

En overrasket Stern får efterfølgende Tyler til at bekræfte, hvorvidt Aerosmith planlægger et farvel. "Jeg tænker det, næste år," lyder svaret den karismatiske forsanger. Til hvorvidt guitarist Joe Perry er indviet i planerne svarer Tyler et enkelt "Mmhmmm."

Tyler bruger også noget af interviewet på at stikke til bands som The Who og Kiss, hvis tidligere farvel-turnéer har manglet konsekvens. Detaljerne vedrørende Aerosmiths afskedsturné er endnu ikke fastlagt, men Tyler joker, at den sikkert vil vare "for evigt."


Bølgerne er ellers gået højt i Aerosmith i den senere tid. Både Joe Perry og hans medguitarist Brad Whitford har udtalt sig kritisk om Tylers engagement i bandet. Whitford har blandt andet indrømmet, at bandet overvejede at finde en ny sanger tilbage i 2009. I maj måtte Perry afvise rygter om, at det legendariske rockband havde i sinde at udskifte den flakkende forsanger.

”Ethvert rygte der er derude om, at vi kigger efter en anden sanger er fuldstændig usandt. Vi har alle fem lige talt i telefon om, hvor spændte vi er på at tage til Sydamerika og Mexico City”, udtalte guitarist Joe Perry. Aerosmith tager hul på den latinamerikanske del af deres turné til september.

Tyler, Perry og Whitford har alle album på vej - enten solo eller som del af andre projekter. Vi skal tilbage til 2012 for at finde det sidste udspil fra Aerosmith. "Music From Another Dimension". Albummet levede dog ikke op til de store forventninger og modtog lunkne anmeldelser. GAFFAs anmelder Keld Rud bemærkede, at det for eksempel hæmmede bandets unikke lyd, at de benyttede sig af udfrakommende sangskrivere.

Han kvitterede med tre stjerner og konkluderede: "Havde Aerosmith lært samme lektie som rivalerne i Kiss, vist de professionelle sangsmede porten og fokuseret på det, de gør bedst, ville Music From Another Dimension have været en fornøjelse, der på ingen måde var blandet." 


ANNONCE