Nyhed

Video: Saybia rammer Tivoli med nostalgi og nye toner

Det fynske rockband gæster dette års Fredagsrock som en del af deres sommerturné. Se interview med Søren Huss og Jess Jensen om koncerter, tivoli og ny musik

Den 17. juni klokken 22:00 indtager fynske Saybia Plænen ved dette års Fredagsrock i Tivoli. Med sig har Saybia et bagkatalog fyldt med rocktoner, der spænder bredt fra bandets start i år 2002 til gruppens seneste udgivelse i år 2015.

Det er sjette gang, at rockmusikerne indtager scenen i den gamle have. Ifølge forsangeren Søren Huss bliver koncerten ved dette års Fredagsrock som at spille i en egen baghave. Men det er ikke kun de nostalgiske øjeblikke fra de gamle koncerter, som den fynske rocksanger forbinder med Tivoli i København:

”Det er jo et helt specielt sted midt i København. En oase af farver og hygge,” forklarer Søren Huss i nedenstående interview. En kommentar, der bliver hurtigt suppleret:

”Det var rimelig euforiagtigt, første gang vi spillede her. Jeg kan huske, at jeg syntes, at det var ret stort,” siger keyboardspiller Jess Jensen.

Koncerten ved dette års Fredagsrock er en del af Saybias sommerturné, hvor de gæster alt fra Thy Rock over Tinderbox til Smukfest. Her har bandet blandt andet gamle klassikere fra debutalbummet "The Second You Sleep" fra 2002 på sætlisten. Sange, som ifølge forsangeren er en musikalsk tidsrejse, der bringer minderne frem hos publikum. Her oplever bandet ofte, at koncertdeltagerne lukker sig inde i sig selv, når de gamle Saybia-klassikere brager ud af højttalerne:

”Så står de med deres venner, og så er de tilbage i år 2002 på efterskolen, gymnasiefesten eller festivalen, hvor de lukker sig inde i deres egen oplevelser. Det er rigtig fint, lyder det fra Søren Huss.

Men det er ikke kun gamle numre, Saybia har på sætlisten. Med sig har de også blandt andet numre fra bandets seneste album "No Sound From the Outside" fra 2015. Et album, hvis tekster kredser om livet i slutningen af 30’erne. Albummet er derfor en slags statusopdatering fra et modnet band, der efter en otte års lang pause er klar igen til at spille deres musik for et stort publikum.

I forbindelse med koncerten ved Fredagsrock har Tivoli lavet et interview med forsangeren Søren Huss og keyboardspilleren Jess Jensen, som kan ses her: 

¨

ANNONCE