Nyhed

Fik du hørt maj måneds 11 essentielle sange?

Måneden er ved at være slut – vi ser tilbage på de største sange med blandt andre Radiohead, Alicia Keys og Justin Timberlake

Måneden er ved at være slut, og som sædvanlig har vi samlet månedens 11 essentielle sange. Hør dem nedenfor og se de tilhørende musikvideoer.

1. Scarlet Pleasure - Moments

Den svalende ballade lagde lyd til albummet Youth is Wasted on the Young, der udkom i maj. Inspireret af dokumentarfilmen Amy svælger orkestret i spørgsmålet om, hvem der står tilbage, når rampelyset svinder ind. Nummeret er produceret i samarbejde med Frank Ocean-produceren Om’mas Keith, og grundstenene er berusende synth og melodiøs bas.

 

2. Radiohead - Burn The Witch

Ved juletid sidste år udgav orkestret nummeret Spectre, der var tiltænkt James Bond-filmen af samme navn. De fulgte den op med den brusende og strygerinficerede single, der var første single fra deres nye og meget roste album A Moon Shaped Pool, første album siden albummet King of Limbs, der udkom i 2011.

3. AlunaGeorge - My Blood

My Blood følger i slipstrømmen på duoens forførende electropop, der gennemsyrede debutalbummet Body Music fra 2013. Nummeret er endnu et samarbejde med produceren ZHU, der sidste år udgav det slagkraftige nummer Automatic med duoen. Seneste single er mere mørklødet i udtrykket med dybe, skurrende vokalsamples og Aluna Francis, der lyder mere forpint end nogensinde.

4. Paul Simon - Cool Papa Bell

Det er fem år siden udgivelsen af So Beautiful Or So What, men nu er den ikoniske sangskriver tilbage med albummet Stranger to Stranger. Det forlyder, at albummet skulle være hans mest eksperimenterende til dato med inspiration fra musikteoretikeren og instrumentbygger Harry Parch, der blandt andet udviklede en skala med treogfyrre toner på en oktav.

5. ML Buch - Flow

Det er komponisten Marie Louise Schou Buch, der står bag de energiske, legesyge og skramlende lyde på singlen. Hun bliver udgivet på pladeselskabet The Being Music, der bliver administreret af sangerinden Jomi Massage. Nummeret blev udgivet samtidig med den sløvende Teen, der står i skarp modpol til den støjende og frembrusende Flow.

6. Alicia Keys - In Common

Det er sydlandske latin-inspirerede rytmer, der præger sangerindens seneste single. Hun har ikke givet lyd fra sig siden sidste sommers 28 Thousand Days. På In Common er tangentklimperiet en saga blot, mens hendes virtuose vokal er reduceret til en spæd, stacceret hvisken over nummerets klippefaste rytmegrund.

7. Sekuoia - Someone’s Problem

Patrick Alexander Beck-Madsen, der er hjernen bag Sekuoia, har annonceret sit debutalbum flac, der udkommer til efteråret. Det gør han med den tidløse førstesingle, der med sine atmosfæriske lydflader, rækker ud i nattemørket. Han har tidligere udgivet tre ep’er, men overgiver sig nu til albumformatet, og at dømme efter første nummer bliver det en betagende samling sange.

8. Klub 27 - Klub 27 feat. Raske Penge

Klub 27 kunne sidste år løbe af med sejren i KarriereKanonen. Nu kan lyttere høste frugten af det seneste års arbejde. Førstesinglen har fået fint selskab af den danske dancehall-rapper og selverklærede Klub 27-fan, Raske Penge. Med skramlet garagelyd, fræsende guitarspil og drævende vokal står det lysende klart, at der kun er én vej for duoen, og det er fremad.

9. Red Hot Chili Peppers - Dark Necessities

Det er fem år siden, at det omsværmede orkester udgav albummet I’m With You. Varslingen af deres seneste album The Getaway falder med den groove-tunge førstesingle, der, som resten af albummet, er produceret af Gnarks Barkley-medlem Danger Mouse.

10. Volbeat - For Evigt

Volbeat har fået besøg af Magtens Korridorer-sanger Johan Olsen på forløberen for deres seneste album Seal The Deal & Let’s Boogie. Resultatet er en storladen produktion og et sprogmøde mellem dansk og engelsk. Nummeret bryder ud i et country-inspireret mellemspil, hvor en banjo løfter vokalerne op i højere luftlag.

11. Justin Timberlake - Can’t Stop The Feeling

Den seneste single fra det tidligere N’Sync-medlem har været længe ventet. Han har ikke givet lyd fra siden udgivelsen af The 20/20 Experience fra 2013. Det pulserende dansenummer summer af sommervibrationer og er at finde på soundtracket til filmen Trolls, der rammer biograferne senere på året.

 

ANNONCE