Nyhed

Guide: Kristi Himmelfartsferiens 11 essentielle koncerter

Weekenden begynder tidligt – med masser af musik

Weekenden begynder tidligt i denne uge, og der er masser af spændende koncerter. Her er de 11 vigtigste, som der stadig er ledige billetter til

ONSDAG DEN 4. MAJ:

København:


Sivert Høyem: Lille Vega (spiller også på Voxhall i Aarhus den 5. maj)

Norske Sivert Høyem startede sin karriere som frontmand i bandet Madrugada, der blev dannet tilbage i 1992. Efter stor succes i hjemlandet gik trioen dog i opløsning efter guitaristen Robert Burås' død i 2007. Efterfølgende valgte sangeren at få solo. Sangerens seneste udgivelse er albummet ”Lioness”, som den norske GAFFA-anmelder gav fem stjerner. 


Wolfmother, Store Vega (få billetter)

Den australske hardrock-trio Wolfmother under ledelse af sanger, sangskriver og guitarist Andrew Stockdale giver koncert i Store Vega 4. maj. Den 4. februar udsendte gruppen deres fjerde album "Victorious".

GAFFA var i Vancouver, da bandet spillede på Commodore Ballroom. Ud over en femstjernet koncertanmeldelse kvitterede GAFFA’s anmelder med følgende ord:


”Der er ikke en finger at sætte på aftenens koncert. Intensiteten er god, lyden fantastisk og bandet i topform.”

 


Vessel + Western Skies Motel + LEW, Jazzhouse

Vessel med sangeren og sangskriveren Anders Mathiasen er klar til at indtage Jazzhouse med bandets seneste album "Patterns of Blue", der blev udgivet den 22. april.

Western Skies Motel indtog scenen med deres nye album ” Generation”, som udkom i 2016, mens sangerinden LEW udgav albummet ”Black Feathers” den 22. april.

 


Aarhus:


Thomas Buttenschøn, Musikhuset Aarhus (spiller også Gran i Horsens 5. maj (udsolgt), Muzikhuset, Rønne 6. maj og Dexter, Odense 7. maj

Buttenschøn er klar til at charmere det aarhusianske publikum. I januar udgav Thomas Buttenschøn sin første engelsksprogede album "Cana's Album", som var en bryllupsgave til sangerens kone. Buttenschøn debuterede og hittede tilbage i 2006 med pladen og sangen "Fantastiske mandag" og har til dato udgivet seks album. 


 

Grenå:

Mads Langer, Pavillonen (spiller også Portalen, Greve 5. maj, Trommen, Hørsholm 6. maj og Falconer Salen, København 7. maj (sidstnævnte er udsolgt)


Popstjernen hitter for tiden med sangene ”5AM” og ”Tunnel Vision” og albummet ”Reckless Twin”, og til dato har han fem album i ryggen.

 


 

TORSDAG DEN 5. MAJ:

København:


Pernille Rosendahl, Bremen Teater

Pernille Rosendahl udgav sit første soloalbum ” Dark Bird” i april. I den anledning giver hun koncert i Bremen Teater den 5. maj.

Vi kender hende fra Swan Lee og The Storm. Efter fire år i tænkeboksen har Rosendahl nu fundet sin helt egen personlige lyd, som er inspireret af filmmusik, folk-musik og salmer.


Om albummet skrev GAFFA’s anmelder, der gav pladen fire stjerner:

”Pernille Rosendahl synger både yndefuldt og med en determineret kraft.”

Torsdag kan man se Pernille Rosendahl udfolde sine nye toner fra albummet i Bremen Teater.


Musikken skal ifølge Rosendahl være med til at skabe ro og momentum i tilværelsen i en tid, hvor vi konstant er omringet af forstyrrelser.

 


FREDAG DEN 6. MAJ:

København:

Bikstok + Specktors, Tivoli, Plænen


Bikstok indtager Plænen i Tivoli sammen med rapduoen Specktors. Bikstoks seneste udgivelse er minialbummet ”Uranium”, som blandt andet indeholder hittet ”80’eren” GAFFA. Da rapgruppen gæstede Train i Aarhus kom GAFFA anmelderen med følgende udtalelse:

”Der er bare festgaranti, når Bikstok folder deres rablende dancehall ud.”

Rapduoen Specktors har indtaget scenen med singlen ”Ramt”, hvor byen fremstår som en gemen morder. Da det daværende trekløver gæstede Pumpehuset i København i år 2012 resulterede dette i en firestjernes anmeldelse samt følgende udtalelse om bandets evne til at inddrage publikum i deres liveshows:


”På Specktors' kommando hopper alle op, og efterfesten er skudt i gang.”

 


Aarhus:

Christopher, Scandinavian Congress Center (spiller også Odense Idrætshal 7. maj samt i Messe C, Fredericia 4. maj (udsolgt) og Skråen i Nordkraft, Aalborg (udsolgt)

Den krølhårede charmetrold er på Danmarksturné – nærmere præsentation burde være overflødig.

Vejle:


Katinka, Bygningen (billedet, spiller også på Von Hatten, Randers 7. maj)


Sangerinden Katinka udgav sidste år debut-ep'en ”Røntgen”. Ep'en blev indspillet i samarbejde med produceren Simon Ask. Med sit dansksproget tekstunivers deler hun personlige tanker og følelser, men trækker samtidig tråde tilbage til store danske digtere som Frank Jæger, Morten Nielsen og Tom Kristensen. 

Katinkas poetiske og eksperimenterende popmusik benytter alt fra stueorgel, skabe, lamper, støvsugere og hårspænder til at skabe lyde og har blandt andet fået airplay på P3 og P6. I sommeren 2015 blev hun udråbt som et af årets vindere af talentkonkurrencen KarriereKanonen.

 


LØRDAG DEN 7. MAJ:

København:

Fribytterdrømme, Lille Vega (få billetter)


Den dansksyngende psykedeliske gruppe har fået stor succes blandt andet på P6 Beat, og der er i skrivende stund kun få billetter tilbage til koncerten.

 


Promoe + Partiet + One More than 12, Loppen

Hiphopikonet Promoe indtager Christiania sammen med Partiet og One More Than 12. Ud over hits som "Svennebanan" og "These Walls Don´t Lie" er Promoe pladeaktuel med albummet "Fult folk". Koncerten er Promoes eneste show i Danmark.

Det svenske reggaeband Partiet er på deres første Danmarksturné. Gruppen har udgivet pladen "Upp Til Dans" og er klar til at levere en energisk koncert på Christiania.


One More Than 12 er en dansk reggaegruppe, der har supportet bands som Von Dü og Babylove & the Van Dangos. Bandet har udgivet et selvbetitlet debutalbum.

 


Udsolgte koncerter – vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Iggy Pop med Josh Homme med flere, Falconer Salen 5. maj

G-Eazy, Vega, 8. maj


ANNONCE