Nyhed

Svensk kultrocker giver tre koncerter i Danmark

I næste uge indtager Ebbot Lundberg & The Indigo Children de danske scener og inviterer fans ud på et musikalsk syretrip

I næste uge får Danmark besøg af faderfiguren for nutidens stoner- og psykedeliske rock i Sverige, Ebbot Lundberg, og hans gruppe The Indigo Children. Det kommer til at ske med hele tre koncerter: Loppen, Christiania, torsdag den 12. maj, Skraaen, Aalborg, fredag den 13. maj, og VoxHall, Aarhus, lørdag den 14. maj.

Efter at have ageret frontfigur og kreativ snedker i både Union Carbide Productions og The Soundtrack of Our Lives (to af svensk musikhistories mest indflydelsesrige rock acts, med hvilke han har optrådt på Roskilde Festival ved flere lejligheder), udgav Ebbot Lundberg sit debutalbum med The Indigo Children den 22. april i år.

Det musikalske syretrip "For the Ages to Come" bestod af 12 melodiske ørehængere af sædvanlig høj kaliber. GAFFAs anmelder Finn P. Madsen kvitterede med fire stjerner og konkluderede: "På For the Ages to Come lever det svenske rockbrøl i bedste velgående, og det siger ikke så lidt." Læs hele anmeldelsen her.

Til GAFFA fortæller Lundberg forud for ugens koncerter: "Jeg glæder mig meget til at komme til Danmark igen og spille med mit nye band. Der har været alt for få koncerter tidligere, men nu er tiden kommet! Bandet The Indigo Children er lidt som en hybrid mellem mine tidligere bands Union Carbide Productions og The Soundtrack Of Our Lives: ren magi fra et andet solsystem. Livet er som en tretrinsraket og nu har jeg endelig fundet min egen bane om planeten. Vi ses derude!"

Ebbot Lundberg er blevet allemandseje i Sverige, efter han har haft eget sommertalkshow på svensk radio P1, han har optrådt på Allsång på Skansen og været med i Sveriges (lidt mere cool) svar på Toppen af Poppen. Han arbejder også som producer og har stået bag albums med artister som Nicolai Dunger, The Oholics, Jane Birkin, Turbonegro, The Cardigans, Ceasars, med flere. Endvidere har Ebbot Lundberg gang i et spændende projekt, kaldet Five Billions in Diamonds, som han har søsat sammen med medlemmer af Portishead, Spiritualized, Ocean Blue og produceren Butch Vig. En udgivelse er planlagt senere på året.

Billetter er i salg og kan skaffes via Billetlugen.dk her

Den 26. februar fejrede Lundberg sin 50-års fødselsdag med et besøg i lænestolen hos Skandinaviens mest populære talkshow-host Skavlan, hvor han også optrådte med sit band The Indigo Children. Se dem spille "To Be Continued" her:

ANNONCE