Nyhed

Clara Sofie kommer på dybt vand i ny musikvideo

Sangerinden præsenterer en ny lyd i flot video

Den danske sangerinde og sangskriver Clara Sofie er aktuel med singlen "At løbe i vand" med tilhørende musikvideo. Singlen er en appetizer til popsangerindens nye kommende album "Understrøm". Et album, som repræsenterer en nyt musikalsk lydbillede, hvor sangerinden selv har siddet på produktionen. En lyd præget af mørke poptoner med et strejf af britisk urban-lyd.

Panisk løber sangerinden på en mørk sandstrand med en hvid kjole flagrende om benene. Sangen indledes med teksten "Jeg knuser dynamit mellem tænderne for ikke at springe i luften". Jagten fortsætter. Op af vandet kommer en flok hankønsvæsner. I en akrobatisk dans er Clara Sofie omgivet af en flok mænd, som er udstyret med pandelamper og seler. En dyrisk ceremonipræget optræden, som får en våd dramatisk afslutning. Den håbløse situation i videoen er jævnfør sangens titel som at løbe i vand. Et metafor, som sangerinden fangede i en hverdagssituation:

"Det kom af, at jeg havde en diskussion med en, hvor jeg ender med at sige: det kommer ingen vegne, det her – det er som at løbe i vand. Den sidste lille tekstbid ringede i mit hoved som en melodi, og den tunge følelse var jeg nødt til at komme af med. Dagen efter tog jeg i studiet, og så faldt det hele i hak," lyder det fra sangerinden.


Clara Sofie er kvinden bag hittet "Når tiden går baglæns" fra år 2010, som er produceret i samarbejde med house-dj'en Rune RK. Sangen fik danskerne til at kridte danseskoene, hvilket resulterede i en tripleplatin til sangerinden. Det var en drøm, der gik i opfyldelse for Clara Sofie. Men bag drømmen lurede en ambition om at være mere selvstændig:

"Jeg havde et stigende behov for at afprøve flere sider af mig selv, end hvad der blev forventet efter sådan et hit, men det var svært, når man står i midten af en gruppe dygtige producere og branchefolk med store ambitioner. Og jeg har nok ikke for alvor været parat til at give slip på det hele før nu – og man er nødt til at give helt slip, for at finde ind til kernen og materien af det hele," siger Clara Sofie.

Siden gennembruddet med "Når tiden går baglens" fra år 2010 har Clara Sofie dannet parløb med landets dygtigste producere herunder Rune RK, Rune Rask og Tomas Barfod som hver især producerede hendes tre seneste udgivelser inklusive singlerne "Lever for en anden", "Brænd mig helst" og "Ild og vand". I modsætning til de tidligere pladeudgivelser er det nye album "Understrøm" skrevet og produceret af Clara Sofie selv. En beslutning, sangerinden tog for at finde frem til sin egen personlige lydprofil:  


"Efter 10 år, hvor jeg har siddet og kigget en anden producer over ryggen, gik det op for mig, at hvis jeg skulle udvikle mig, var jeg nødt til at gøre det selv. Jeg var allerede bekendt med softwaret, da jeg altid selv har indspillet mine egne vokaler. Og pludselig var der ikke så langt til også at producere musikken selv," siger Clara Sofie. Du kan høre Clara Sofies nye selvproducerede lyd her:

ANNONCE