Nyhed

Lukas Graham slår rekord i Storbritannien

Den ustoppelige kvartet overgår Whigfield og Aqua på den britiske singlehitliste

For femte uge i træk topper Lukas Graham den britiske Officlal Singles Chart med hittet "7 Years". Dermed slår Lukas Graham både Whigfield, der i 1994 lå nummer 1 med "Saturday Night" i fire uger og Aqua, der toppede hitlisten med "Barbie Girl" i fire uger i 1997 (og ikke tre uger, som vi fejlagtigt skrev i sidste uge). "7 Years" er ifølge Official Charts dermed det længst liggende danske nummer 1-hit i Storbritannien – nogensinde.

Official Singles Chart omfatter både streams og downloads på tværs af alle platforme og er dermed Storbritanniens officielle singlehitliste.

For at finde den seneste danske 1. plads på hitlisten skal man helt tilbage til 1998, hvor Aqua strøg til tops med sangen "Turn Back Time" en enkelt uge, og før det Aqua med "Doctor Jones" og "Barbie Girl" i 1997 i henholdsvis tre og fire uger og Whigfield med "Saturday Night", der var nummer 1 i 1994, som nævnt i hele fire uger. Den seneste danske top 10-placering før Lukas Graham var Alphabeats hitsingle "Fascination", der gik ind som nummer 6 i 2007, og som i øvrigt udkom på samme pladeselskab, som udgiver Lukas Graham i Danmark, Copenhagen Records. Internationalt udgives Lukas Graham på Warner Music.

Det er i øvrigt mere end et år siden, en sang har ligget længere tid på førstepladsen på den engelske singlehitliste. Tilbage i december 2014 og januar 2015 toppede Mark Ronson featuring Bruno Mars hitlisten med "Uptown Funk" i seks uger.

På den engelske hitliste ligger Lukas Graham lige foran Mike Posners "I Took a Pill in Ibiza" og Rihanna featuring Drake med "Work" som nummer henholdsvis 2 og 3.

"7 Years" blev for nylig den første danske sang til at runde 100 millioner streams på musiktjenesten Spotify, og på Spotifys globale hitliste ligger sangen lige nu nummer 4.

Singlen ligger i denne uge desuden nummer 1 på den australske hitliste, ARIA Chart, for fjerde uge i træk og nummer 9 på den officielle amerikanske singlehitliste, Billboard Hot 100.

Lukas Graham udsender den internationale version af deres andet og seneste album på verdensplan den 25. marts og herhjemme 1. april.

Se hele single-hitlisten her

Se musikvideoen til "7 Years":

ANNONCE