Nyhed

Phlake: Begyndelsen på et eventyr

Vi mødte r&b-duoen lige efter deres koncert på branchefestivalen i Oslo

Se en ny fotoserie med Phlake i Oslo

Hvordan kommer man ud over Danmarks grænser? Dette er formentlig et spørgsmål, en del artister har spurgt sig selv gennem årene. Lader man musikken tale for sig selv? Altså, musikken kommer vel på tværs af grænserne med det her net, der binder verden sammen (host – internettet – host). Netop overståede by:Larm-festival er et af de redskaber, der er sat i verden for at gøre livet nemmere for bands, der gerne vil ud over de nordiske grænser – eller bare til vores nærmeste naboer, ikke mindst. Her kan musikere åbne branchefolkenes øjne for deres kvaliteter – om det er for at komme ud og spille uden for den danske scene, om det er for at få pladekontrakten udvidet eller noget helt tredje.

Albertslund-duoen Phlake er netop et af disse bands. Man skal vel nærmest være både blind og døv, hvis man ikke er stødt på fulde-mands-oden "So Faded" eller den MILF-hyldende: "Pregnant", som har floreret i Facebook/Spotify-feeds landet over. Et band, der med sin blanding af flabet r&b, soul og hiphop-beats lader til at have en lovende hit-formel. GAFFA fangede de to herrer i forbindelse med by:Larm, lige umiddelbart efter deres 30 minutters sæt, på deres hotelværelse for at høre, hvad man egentlig kan bruge en tur til Oslo til, når man "kun" har udgivet tre numre.

Udvidelse inden for eget pladeselskab

I har fået en del opmærksomhed i Danmark med jeres single-udgivelser indtil nu. Har I også mærket det uden for Danmark endnu?

Mads Bo (sanger): – Faktisk rykkede "So Faded" i starten mest i udlandet, det kunne vi se via Spotify. Blandt andet, fordi vi blev addet på en stor belgisk playliste.

Jonathan Elkær (producer): – Der har været meget snak om udlandet, men nu begynder der at ske nogle konkrete ting. Vi spiller på by:Larm, og "Pregnant" har debut i nogle forskellige lande nu her med en video, der er blevet lavet primært med sigte mod nogle andre territorier. Det er blandt andet GAS-landende [Tyskland, Østrig, Schweiz red.], Holland, Belgien, Polen med flere.

Mads: – Det er så fedt, det sker. Men vi har ikke mødt de mennesker, der sørger for, at det sker. Ud over vores manager Stefan, der agerer mellemmand. Det har også været vigtigt for os, at der er nogle andre, der håndterer det, så bliver man ikke alt for forvirret. Det er selvfølgelig interessant, og vi snakker om det, men vi har en afslappet tilgang til det. Vi har rigeligt, vi skal forholde os til i forvejen.

Jonathan: – Jeg vil altid gerne se tingene, før jeg tror dem. Ellers kan man kun blive skuffet. Der er en masse snak og folk, der viser interesse, hvilket er super fedt. Det her er første konkrete skridt. Så må vi se, hvad der sker.

Mads: – Vi har for eksempel lige stået og mødt nogle norske Sony Music folk, som også er en god årsag til at komme herop og spille. Når vi får hilst på dem, giver det meget mere mening. Især i en setting som denne, for det er jo det, det handler om: at spille musik.

– Det har været fedt at spille her og se, at folk kan mærke det, og at der er positiv respons. Bare den oplevelse kan jeg mærke er med til at gøre, at man vokser.

Begyndelsen på et eventyr

Det er jeres første koncert i udlandet – hvad har I haft af forventninger til det?

Mads: – Det er specielt. Jeg har været lidt nervøs, fordi jeg har haft en virus på stemmen. Men vi har hørt rigtig mange gode ting om by:Larm, så vi har været stolte over at skulle herop.

Jonathan: – Jeg har haft en ærefrygt over det, også bare fordi det er i udlandet. Men at have prøvet det er rart, da man får afmystificeret nogle ting. Man opdager, at det jo også bare en koncert a la dem, vi plejer at spille – bortset fra at man ikke kan tale dansk til publikum.

Mads: – Men man kan snakke lidt norsk! Haha. [Gruppen ytrede sig flere gange på norske til publikum, til stor begejstring red.] Jeg synes bare, det er for vildt at rejse til udlandet med det, man har lavet.

Hvad har I forhåbninger i forhold til at udvide territoriet – har I gjort jer nogle konkrete tanker om det?

Mads: – Vi er meget åbne og tager, hvad der kommer.

Jonathan: – Jeg har det som om, at alt kan ske. Det er det første, jeg laver på engelsk – så alt kan i princippet ske [Jonathan har blandt andet produceret for Orgi-E, Jooks og Marwan, red.]. Vi er ikke febrilske, men det sitrer lidt i lejren på en rigtig rar måde. Alle er spændte på, hvad det næste bliver, og hvordan folk tager imod den nye single ["Angel Zoo", red.].

Er der nogle konkrete ting, I er på jagt efter?

Jonathan: – Norge er ikke med i den kommende lancering, vi har haft nu her. Så det har været fedt at komme hertil for at få hele Skandinavien med. Der var mange Sony-folk til koncerten, så det har klart været en del af målet med at komme her, at starte en dialog med Sony i Norge, og se om vi kan få dem med. Derudover er By:Larm også en festival, hvor der kommer folk fra mangle forskellige lande, så det er altid en god skueplads til at vise, hvad man kan på den internationale scene.

Jonathan: – Man må tage det skridt for skridt, men det er svært at forudsige, når man rykker ind på flere lande, for man skal have tingene i sync – og der skal være den rigtige timing. Det har vi overladt til de folk, vi stoler på, som så løbende holder os i loopet.

Mads: – Men mere har der heller ikke været, det er ikke fordi, at det stikker fuldstændig af.

Jonathan: – Det er begyndelsen på et eventyr.

God forberedelse

Hvad med formatet heroppe. Det er jo sådan rimelig ubarmhjertigt med en rejse til Oslo, og så har man et 30 minutters sæt?

Jonathan: – Vi har ikke haft luksuriøse forhold på vores tidligere shows, hvor vi har prøvet mange typer af venues. Vi har prøvet både det værste og det bedste. Vi var godt forberedt, og vi har kompetente folk med. Det gik godt.

Mads: – Det er fedt, når man kan mærke, at alle på holdet er fokuserede. Selvom koncerten kun var 30 minutter, så er det den samme følelse, når vi spiller i en time. Det giver ro. Når vi spiller, så spiller vi bare. Det skal man virkelig kunne. Det er ligegyldigt, om det er i Vordingborg, eller om det er i Oslo.

Hvad arbejder I på – er det en ep eller et album, der er i vente?

Jonathan: – Som jeg plejer at sige: børn laver ep'er, og voksne mænd laver album. Haha. Vi udgiver på en meget dynamisk måde i øjeblikket. Vi har meget materiale, vi gerne vil udgive, men vi kan ikke sige med 100 procents sikkerhed, I hvilket format og form – ikke andet, end at det ikke bliver en ep.

Se en ny fotoserie med Phlake i Oslo

Hør Phlakes seneste single "Angel Zoo" lige her:

ANNONCE