Nyhed

Syv danske navne, der har ligget i amerikansk top 20

Det er ikke kun Lukas Graham, der har prydet den bedste del af Billboards Hot 100-hitliste

Her på GAFFA-redaktionen fejrer vi Lukas Grahams fortsatte succes på den officielle amerikanske singlehitliste, Billboard Hot 100, med en liste over yderligere seks danske navne, som har prydet den eftertragtede Top 20. Nogle af dem dog i selskab med amerikanske kunstnere.

2016: 12. plads: Lukas Graham – "7 Years"

Lukas Grahams hjertefølte sang "7 Years" har verden over vundet lytteres hjerter, og det er ikke mindst på Billboards Hot 100, at sangens succes virkelig kan ses, hvor hittet har ligget i seks uger, og på en flot 12. plads den seneste uge.


Bandet gæster både NorthSide og Tinderbox i år.

Se og hør her de andre seks sange, som har haft deres tid på en top 20-placering på Billboard Hot 100:


2015: 4. plads: MØ med Major Lazer og DJ Snake – "Lean On"

Det danse-venlige sang "Lean On" er resultatet af et vellykket samarbejde mellem electro-gruppen Major Lazer, den franske dj DJ Snake og selvfølgelig den danske popsangerinde MØ. Efter udgivelsen lå "Lean On" hele 10 uger på en top 10-placering på Billboards hitliste.

MØ spiller i år på Tinderbox.

1997: 7. plads: Aqua – "Barbie Girl"


90'er-hitgruppen Aqua tog verden med deres popkultur-single "Barbie Girl", som var deres tredje single fra albummet "Aquarium". Pop-sangen er den eneste af Aquas sange til at lande på top 20-placering på Billboards Hot 100-hitliste.

1996: 10. plads: Metallica med Lars Ulrich – "Until it Sleeps"


Singlen "Until it Sleeps" fra 1996-albummet "Load" blev en kommerciel succes for heavy metal-bandet med danske Lars Ulrich bag trommerne. Hittet er Metallicas eneste sang, som har formået at indtage en top 10-placering på Hot 100-listen.

1988: 3. plads: White Lion med Mike Tramp – "When the Children Cry"


Balladen "When the Children Cry" fra det amerikanske rockband White Lion med danske Mike Tramp som vokalen for den rørende sangtekst indtog tilbage i 1988 en solid 3. plads på den eftertragtede single-hitliste. Sangen var bandets tredje single fra 1987-albummet "Pride".

Bonus, 1983: 26. plads: Laid Back – "White Horse"


Den københavnske electropop-duo Laid Back indtog godt nok ikke helt den prestigefyldte Top 20 på Hot 100 med B-siden af good-vibe sangen "Sunshine Reggae" – "White Horse" – men til gengæld formåede klubhittet at snuppe en 1. plads på Billboards Hot Dance Club Play (nuværende Dance Club Songs) i 1984.

1964: 7. plads: Bent Fabric – "Alley Cat"


Gode gamle Bent Fabricius-Bjerre vandt med sit velklingende instrumentale nummer "Alley Cat" en Grammy (i kategorien Best Rock & Roll Recording) ved den 5. Grammy-uddeling. Foruden denne præstation formåede pianisten og sangskriverens single også at indtage en imponerede 7. plads på Billboards Hot 100. Bent Fabricius-Bjerre turnerer stadig i en alder af 91 år.

2. plads: Jørgen Ingmann – "Apache" (1962)


Den danske jazz- og popguitarist Jørgen Ingmann fik international anerkendelse med sin version af britiske The Shadows' "Apache". Ingmanns cover fik i USA langt større opmærksomhed end original-indspilningen, og Ingmanns "Apache" opnåede en 2. plads på hitlisten.


Ingmann gik bort sidste år, 89 år.

 


ANNONCE