Nyhed

NorthSide annoncerer yderligere fire navne

Radiohead står fortsat som det absolutte hovednavn til næste års festival. Ikke desto mindre har festivalen netop annonceret fire spændende kunstnere.

Der blev lagt hårdt fra land, da aarhusianske NorthSide offentliggjorde Radiohead som hovednavn sidste tirsdag. Nu har festivalen netop annonceret yderligere fire navne. 

Sammen med Radiohead skriver festivalen nu Run The Jewles, MØ, Bisse og Liss på plakaten. 

 

Run The Jewels

Run The Jewels består af rapperene El-P og Killer Mike. Gennembruddet kom for alvor, da de i 2014 udgav "Run The Jewels 2", hvor de blandt andre arbejdede sammen med Zack de la Rocha (Rage Against The Machine), på nummeret "Close Your Eyes (And Count To Fuck)". I 2015 gæstede duoen Roskilde Festival med en koncert på scenen i Arena. Koncerten blev af GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard takseret til fire stjerner, blandt andet med ordene: "Det er utroligt, at to mænd med mikrofoner og en dj kan lave så megen larm, men det klassiske set-up har hidtil vist sig at fungere upåklageligt for Run The Jewels. De aggressive, hæsblæsende flows understøttes af El-P's kakofoniske dommedagsproduktioner som DJ Trackstar powerscratcher hen over.  Når man gør sig i støjrap er det dog hamrende vigtigt, at lyden er knivskarp". Du kan læse hele anmeldelsen fra koncerten Roskilde Festival her

Run The Jewels spiller fredag den 9. juni, og du kan varme op med netop "Close Your Eyes (And Count To Fuck)" i klippet herunder:

 

I den netop forgangende weekend gav MØ koncert i Forum, København (billedet), og blev i den forbindelse, af GAFFAs anmelder Torben Holleufer udråbt til "Dronning af Forum". Den danske sangerinde har længe været et ønsket navn til NorthSide, og nu er det igen lykkedes. Formkurven er opadgående, og succesen synes at fortsætte, på trods af at hun allerede har spillet for udsolgte sale i både Storbritannien og USA. 

Mø spiller ligeledes fredag den 9. juni. I klippet herunder kan du høre den seneste single, "Drum":

 

Liss

De fire aarhusianere i Liss spiller på hjemmebane, når de til sommerens udgave af NorthSide gæster festivalen, og deres hurtigt stigende succes taget i betragtning må det siges at være en solid booking. Særligt promoveringen via Pharrell har sat Liss på verdenskortet, da han i sit radioprogram har spillet både "Always" og "Sorry" med rosende ord til gruppen.

I sommer gæstede Liss den bornholmske festival Wonderfestiwall, og her overværede GAFFAs udsendte en koncert, som han sent vil glemme, hvilket blev kvitteret med hele fem stjerner: "Det er en koncert, jeg vil huske længe. Liss fra Aarhus er sjældent sikre i deres udtryk, som har en skramlet friskhed over sig, med en forsanger der herligt underspillet sætter sig på sjælen. En stemme af de sjældne, der har personlighed og en herlig måde at glide på tonen, ikke ulige en rusten saxofon, med en scat-agtig fremtoning, som er af en karakter, der nærmest er unik."

 

Bisse

Sanger og sangskriver Bisse udsendte 3. oktober "Højlandet", sin femte udgivelse på mindre end to år og har atter høstet store roser. Blandt andet fra GAFFA, der kvitterede med fem stjerner. Ligesom Liss spillede den karakteristiske sanger til sommerens Wonderfestiwall, og også her høstede han fem stjerner. Bisse formår, på baggrund af de seneste aktiviteter, at opretholde et højt niveau, og netop derfor må han også siges at være et spændende og stærkt navn at kunne præsentere for festivalen. 

 

På plakaten til NorthSide 2017 står der nu følgende navne: Radiohead, , Run The Jewels, Liss og Bisse.

I søndags startede billetsalget til festivalen, og efter blot et kvarter kunne der meldes udsolgt af søndagsbilletter, mens det annonceres, at salget af partoutbilletter foregår i et historisk højt tempo. Festivalen finder sted fra den 9. juni til den 11. juni i Ådalen i Aarhus.

ANNONCE