Nyhed

Sådan var Peter Dohertys koncert på Le Bataclan: "Jeg og mange andre græd"

GAFFA Sveriges chefredaktør fortæller, at aftenen var præget af tårer, glæde og varme

I aftes gav Peter Doherty koncert på Le Bataclan i Paris. Spillestedet, hvor 90 personer mistede livet i et terrorangreb for i går et år og tre dage siden, fredag den 13. november 2015. GAFFA Sveriges chefredaktør Johan Lothsson var på plads i Paris for at skrive en reportage, som kommer i GAFFA Sveriges decembernummer.

– Koncerten indledtes med, at Peter sang den franske nationalsang blot akkompagneret af en violin. Uhørt stærkt. Mange tårer, men også glæde og varme i salen, beretter han fra Paris.

Man kunne ikke mærke, at sikkerheden var forhøjet i forhold til en almindelig koncert. Ingen militær udenfor, bare almindelige spillestedsvagter.


– Peter var som vanligt grænseløs, og guitarer, mundharper, roser og flag fløj frem og tilbage mellem band og publikum. Det var en levende koncert med meget improvisation, ting skete spontant, og der var ikke nogle indøvede monologer, siger Johan Lothsson.

– Jeg ved det, for jeg var med til øvesessionen i Peters hus dagen før koncerten.

Han fortæller, at Dohertys Libertines-kollega Carl Barat gæstede flere sange, men ikke på noget tidspunkt overtog showet, men lod Doherty skinne.


Amy Winehouse-hyldestsangen Flags of the Old Regime blev spillet i en lang og skræmmende smuk version i slutningen af koncerten. Det føltes, som om den sang blev et symbol på hele koncerten, eftersom den handler om liv og død. Jeg og mange andre græd, siger Johan Lothsson.

Koncerten var længe annonceret til at være den første koncert på Le Bataclan efter genåbningen, men i begyndelsen af november offentliggjorde spillestedets ledelse, at Sting i stedet ville give den første koncert på det genåbnede Le Bataclan, lørdag den 12. november. Læs en artikel om den koncert her.

ANNONCE