Nyhed

Bruno Mars’ og Mark Ronsons megahit ”Uptown Funk” sagsøges af 80’er-funkband

Den Grammy-vindende single er blevet udsat for beskyldninger om brud på ophavsret.

Bruno Mars og Mark Ronson er blevet sagsøgt som følge af beskyldninger om brud på ophavsretten i forbindelse med 2014-megahittet ”Uptown Funk”. Det skriver TMZ.

Det er det tidligere funkband Collage, der var musikalsk aktive tilbage i 1980’erne, som har sagsøgt den engelske dj samt producer og den amerikanske sanger-sangskriver. Collage beskylder Ronson og Mars for at have gjort brug af elementer, heriblandt guitarriffs, bastoner og strukturer, fra deres egen sang ”Young Girls”, og at disse åbenlyst er kopieret direkte fra funkbandets egen single fra 1983.

Det er ikke første gang, at ”Uptown Funk” udsættes for beskyldninger om plagiat og brud på ophavsretten. Tidligere på året var det medlemmerne fra den tidligere rap-gruppe The Sequence, Angie Stone (Angie B.), Cheryl Cook (Cheryl The Pearl) og Gwendolyn Chisolm (Blondy), der anklagede Bruno Mars og Mark Ronson for at have stjålet melodilinjer fra deres nummer ”Funk You Up”. Også The Gap Band (1967-2010) har langet ud efter Mars og Ronson efter at have spottet påfaldende ligheder med 1979-singlen ”Oops Up Side Your Head”, hvilket resulterede i en tilføjelse af bandet i sangens credits.

”Uptown Funk” har, trods en mulig retssag og øvrige beskyldninger om plagiat, høstet megen ros og vundet en række af priser siden nummerets udgivelse tilbage i 2014, blandt andet en Grammy for "Record of the Year” ved dette års prisuddeling. Derudover var ”Uptown Funk” den bedst sælgende single i 2015.

Lyt til de to sange ”Uptown Funk” og ”Young Girls” herunder:

ANNONCE