Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i november

Agnes Obel, The Pop Group eller Jake Bugg? Vi guider dig her til novembers bedste koncerter.

November kan være kold og mørk at komme igennem. Derfor guider vi dig her til 11 essentielle koncerter, der vil stå som lyspunkter i den mørke tid – og som der stadig er billetter til. 

Agnes Obel, Falconer Salen, København, søndag den 6. november 

Agnes Obel er tilbage med det anmelderoste album "Citizen Of Glass" efter flere år væk fra scenelyset. Du kan opleve den danske komponist og sangerinde udfolde sit på en gang skrøbelige og stærke univers i Falconer Salen i København den 6. november. 

Katie Melua with Gori Women’s Choir, Falconer Salen, København, onsdag den 9. november


Når Katie Melua den 9. november gæster Falconer Salen bliver det en ganske særlig koncert. Den halvt georgiske, halvt engelske sangerinde har nemlig 23 medlemmer af det store Gori Women's Choir med sig på scenen. Melua og koret synger også i Aalborg og Aarhus 8. og 10. november, men disse koncerter er udsolgt.

Dúné, Falconer Salen, København, fredag den 11. november


Det danske rockband Dúné er kendt for deres eksplosive og imødekommende live-optrædener. Siden 2001 har bandet udsendt fire albums, vundet adskillige danske priser og turneret verden rundt. Den 11. november går turen til Falconer Salen, hvor Dúné helt sikkert også vil spille noget fra deres nyeste album "Delta", der kom i september.  

 

Irah, Huset, København, lørdag den 12. november og Tape, Aarhus, lørdag den 19. november

Københavnske Irah har i løbet af det sidste års tid oplevet stor succes i den danske undergrund med deres intense og smukke koncerter. Trioen består af Stine Grøn med den sfæriske vokal, Adi Zukanovic og Oliver Laumann, der spiller alternativ pop inspireret af traditionel ceremoniel musik og moderne melodisk sangskrivning. I november spiller de koncerter i både Aarhus og København.   

Chance the Rapper, Falconer Salen, København, tirsdag den 15. november (få billetter)


Første gang verden for alvor fik øjnene op for Chance The Rapper, var da han gæstede Justin Biebers single “Confident” i 2013. Samme år udsendte Chicago-rapperen mixtapet Acid Rap, hvor prominente gæster som Twista, Vic Mensa og Action Bronson medvirkede. Siden har Chance the Rapper haft stor international succes, og den 15. november kan du opleve ham live i Falconer Salen. 

Stine Bramsen, Operaen, København, lørdag den 19. november

Stine Bramsen laver pop, der de seneste år er braget ind på de danske radiostationer. Lørdag den 19. november kan du opleve hendes eneste koncert dette efterår, når hun helt eksklusivt spiller i Operaen i København med hemmelige gæster. Overskuddet går ubeskåret til anti-tortur-organisationen Dignity.


Bastille (billedet), Falconer Salen, København, tirsdag den 22. november

Engelske Bastille startede ud som et soloprojekt skabt af sanger Dan Smith. Senere blev bandet til en kvartet, der sammen debuterede i 2010 med nummeret "Flaws". Det internationale gennembrud fik de engelske drenge med fuldlængdedebuten "Bad Blood". Herhjemme er de mest kendt for nummeret "Pompeii", der har huseret P3 som Ugens Uundgåelige. Tirsdag den 22. november spiller de i Falconer Salen i København. 

Jake Bugg, Store Vega, København, onsdag den 23. november


Jake Bugg debuterede med sin selvbetitlede plade i 2012, kun 18 år gammel. Siden har hans folkede stil bragt ham en førsteplads på de engelske albumhitlister. I juni udgav den nu 22-årige brite sit tredje studiealbum med titlen On My One, og den 23. november gæster han Falconer Salen i København. 

Karl William
 
Posten, Odense, onsdag den 23. november  
DR Koncerthuset, København, torsdag den 24. november 
Musikhuset Aarhus, fredag den 25. november 
Musikkens Hus, Aalborg, lørdag den 26. november

Karl William synger eftertænksom og populær pop og r&b. I år udkom han med den anmelderroste ep Livet. Den kun 21-årige aarhusianer har netop vundet årets P3 Pris, og i november spiller han hele fire koncerter rundt i hele landet.


Schoolboy Q, Vega, København, torsdag den 24. november 

Westcoast-rapperen ScHoolboy Q besøgte første gang Danmark i 2014, hvor han udsolgte både Train i Aarhus og Vega i København. Nu er den hårdslående hip-hopper snart tilbage på dansk jord, når han den 24. november spiller Vega op. 

The Pop Group, Jazzhouse, København, tirsdag den 29. november 

Jazzhouse får tirsdag den 29. november besøg af postpunk-pionererne The Pop Group. Aftenen byder på numre fra det eklektiske, aggressive bagkatalog, men med sig har de også det nyeste album Honeymoon on Mars. Det er første gang nogensinde den legendariske, engelske gruppe gæster København. 

 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:


Helgi Jonsson, Bremen Teater, 1. november, Musikhuset Aarhus 2. november og Musikkens Hus, Aalborg, 3. november


Bad Afro Records 20 år, 5. november, Loppen

Flume, Falconer Salen, 7. november

Katie Melua with Gori Women’s Choir, Musikkens Hus, Aalborg, 8. november og Musikhuset Aarhus 10. november


Kent, afskedskoncerter, Train, 25. november og Forum 26. november

L.OC., Falconer Salen, 30. november

ANNONCE