Nyhed

Suge Knight sagsøger Dr. Dre for kæmpebeløb

Den amerikanske pladeproducer og tidligere football-spiller Suge Knight hævder, at Dr. Dre i 2014 forsøgte at få ham slået ihjel.

Den amerikanske pladeproducer og tidligere football-spiller Suge Knight blev i 2014 skudt gentagne gange i West Hollywood. Tidligere på året hævdede Knight og hans advokat, at Dr. Dre stod bag skyderiet, og nu har Knight sagsøgt rapperen for 300.000 millioner dollar, skriver TMZ og Pitchfork.

I 2006 grundlagde Dr. Dre firmaet Beats Electronics, hvis hovedformål var at fremstille en række hovedtelefoner, som forbedrede lydoplevelsen og gav en dybere og mere basfyldt lyd end traditionelle hovedtelefoner. Suge Knight påstår, at han havde en livslang managementaftale med Dre, hvilket skulle give ham 30% af Dres indtjening på høretelefonerne. Knight påstår, at Dre forsøgte at bryde med ham, fordi Apple – som opkøbte Beats Electronics for 3 milliarder dollar i 2014 – ikke ønskede at blive associeret med Knight. Han hævder, at Dr. Dre derfor hyrede en lejemorder til at slå Knight ihjel.

Anklagen lyder, at Dr. Dre og Universal – som distribuerede gangster-filmen "Straight Outta Compton", som Dre var medproducer på – angiveligt betalte en mand ved navn Cle "Bone" Sloan 300.000 dollar for at myrde Suge Knight.

Sloan var en af de to mænd, som Knight ramte med sin bil under en "hit and run" i 2015. Den anden af mændene var den 55-årige hiphop-producer Terry Carter, som desværre mistede livet under påkørslen. Sloan slap væk med alvorlige, men ikke livstruende, skader. Suge Knight blev anholdt straks efter og sidder stadig i fængsel. Han har under sin varetægtsfængsling været ramt af sygdom, og der er endnu ikke faldet dom i sagen.

Suge Knight hævder desuden, at endnu en mand var involveret i forsøget på det påståede lejemord. Han hævder, at Los Angeles Police Department afhørte en mand ved navn T-Money, som efter sigende fik 50.000 dollar for at myrde Knight. Knight påstår, at manden har tilstået mordet, men ingen anholdelser har fundet sted.

De 300 millioner, som Suge Knight vil have i erstatning, er 30 procent af Dr. Dres indtjening fra Beats-salget.

ANNONCE