Nyhed

Guide: 11 essentielle festivaler i efteråret – i ind- og udland

Kunne du tænke dig at høre PJ Harvey, M.I.A eller Santigold, inden året er omme?

Sommeren er slut. Festival-gummistøvlerne står renskurede i skabet, teltet er lagt på loftet, og de skøre festivalsolbriller er godt gemt i skuffen. Men selvom et blæsende dansk efterår står for døren, behøver det ikke betyde et endeligt farvel til uforglemmelige festivaloplevelser. Derfor præsenterer vi dig her for 11 essentielle festivaller i ind- og udland, der kan fylde dit i efterår med spændende, nye og anderledes musikoplevelser.

Reeperbahn Festival

Reeperbahn er kendt for sit vilde natteliv, og Reeberbahn Festival er ingen undtagelse. Festivalen er kendt som en af Tysklands største kulturfestivaler, og i år præsenterer festivalen hele 450 internationale koncerter på 70 spillesteder rundt i området. På årets program kan du opleve blandt andet opleve feel-good soul fra Alex Vargas og Barbara Stahl, over ægte rock’n roll fra Colt Silvers og til electro-r&b fra Craig David.

Hvor Reeberbahn, Hamborg
Hvornår: 21. - 24. september
Entré: 1-dag billetter koster 335 kroner, Partoutbilletter 686 kronerNewbees Festival 

Hvert år præsenterer Newbees Festival deres bud på de bedste nye bands på den danske musikscene. Newbees Festival er ikke genrebestemt og præsenterer alt fra folk til elektronisk musik og hård rock. Festivallen har øje for talent, og tidligere har blandt andre Quadron, Ulige Numre og The Minds of 99 spillet på festivalen. I år kan du blandt andet opleve Jærv, For Akia, Farveblind, Teenage Love og Gothenburg Gadjos. I alt vil 10 bands indenfor vidt forskellige genrer spille på de to dage, festivalen forløber.

Hvor: Stakladen, Aarhus
Hvornår: Den 22. - 23. September, klokken 19. 00- 00.00
Entré: Partout billet 120 kroner

Aarhus Psych Fest

Aarhus Psych Fest er en nichefestival med fokus på den psykedeliske musik. Festivallen løber af stablen den 30. september til den 1. oktober på Godsbanen i Aarhus midtby og er en festival, der hylder den psykedeliske musikoplevelse og ikke er bange for det udsyrede og det eksperimenterende. På årets festival kan du blandt andet opleve det psykedeliske rockband Moon Mountain, det spacy jazzband Mythic Sunship og det atmosfæriske band Causa Sui.

Hvor: Godsbanen, Aarhus
Hvornår: Den 30. september – 1. oktober
Entré: 1-dags billetter 110 kroner, partoutbilletter 190 kroner

Copenhagen Blues Festival 2016


Den 16. udgave af Copenhagen Blues Festival løber af stablen i slutningen af september og byder igen i år på en farverig palet med bluesmusikkens forskellige stilarter og nuancer. Blues er fuld af tradition, men også i konstant udvikling. Copenhagen Blues Festival festivalen forsøger at vise den brede variation indenfor den blå stilart og byder både på traditionelle toner og nye trends. Festivalen præsenterer danske såvel som internationale kunstnere på spillesteder rundt i København.

Hvor: Forskellige spillesteder i København
Hvornår: Den 28. september - 2. oktober 2016
Entré: Entré pr. koncert mellem 30 kroner - 170 kroner

Reflektor Light Festival

Oktober 2016 er det første gang, Reflektor Light Festival løber af stablen. Selvom den københavnske festival er ny, er det alligevel lykkedes at få dygtige danske og internationale kunstnere på programmet. Du kan blandt andet opleve Luhma, Jakob Kvist og Tokyo Blue under årets Reflektor Light Festival. Ud over forkælelse for ørene kan du forvente at opleve en helt ny måde at bruge koncertlyset på.

Hvor: Søndermarken, Frederiksberg
Hvornår: 6. - 8. oktober fra 18.30 – 23. 00
Entré: Gratis. Mindre entré til enkelte koncerter kan forekomme.

Kulturnatten i København

Kulturnatten er Københavns største enkeltstående kulturevent og i år præsentere 1-dags-festivalen et interessant og vidtfavnende musikprogram. Du kan blandt andet opleve de tre musikalske improvisatorer Tom Carter, Kathleen Baird og Jenny Grafs blandinger af melodisk psych-folk og dronemusik, akkompagneret at liveprojektioner fremført af kunstneren Ivy Meadows. Du kan også opleve den elektroniske musiker og komponist Bjørn Svin optræde live på Nikolaj Kunsthal. Eller se Mallebrok lave nye grænseovergange mellem folkemusik, eksperimenterende electronica og jazzede inspirationer.

Hvor: Indre by, København
Hvornår: Den 9. oktober
Entré: 90 kroner for et kulturpas, der omfatter alle kulturnattens aktiviteter.

 

 

Flux Festival

Midt i oktober løber den fjerde udgave af den aarhusianske festival Flux Festival af stablen. Festivalen præsenterer som sædvanlig en lang række af de mest spændende navne fra den alternative, danske undergrund. I år kan du blandt andet opleve det 80’er-inspirerede rockband Modest, de to synth-konger i Gents og det spændende nye band Ecstasy In Order. Helt sikkert er det, at programmet aldrig er kedeligt.

Hvor: TAPE og Teatret Gruppe 38, Mejlgade, Aarhus
Hvornår: Den 13. -15. oktober
Entré: 100 kr. for endagsbilletter og 150 kroner for partout billetter.

Jazzy Days

Ikke mange kender den lille by Tversted i Nordjylland, men her udfolder sig hvert år i oktober en jazzfestival med kvalitet og variation i centrum. Festivalen præsenterer et mangfoldigt jazzprogram i løbet af de seks dage, den forløber. I år kan du blandt andet træde ind i den danske komponist og saxofonist Michael Bladts melodiøse jazzunivers og høre den britiske pianist og sangerinde Liane Carroll spille smukke jazzballader på flygel.

Hvor: Tversted
Hvornår: 15.- 21. oktober
Entré: Varierende entré, partoutbilletter 1.200 kroner

 

Pitchfork Music Festival

En af de helt store årlige musikbegivenheder finder sted i Paris og hedder Pitchfork Music Festival. Festivalen byder i år på et stjernespækket program fyldt med alt fra techno til house over rock til akustisk pop. Festivalen finder sted i Grande Halle de la Villette, et tidligere slagteri i et af de mest historiske kvarterer i Paris. I år kan du høre hovednavne som Moderat, Bat For Lashes, Warpaint og M.I.A eller gå på opdagelse i det store mekka af alternative bands, programmet ellers byder på.

Hvor: Grande Halle de La Villette, Paris
Hvornår: 27. - 29. oktober
Entré: 120 Euro

 

Iceland Airwaves

Island er verdenskendt leverandør af dygtige musikere og nyskabende musik. Hvert år i november valgfarter dedikerede musikfans til øen for at opleve den fem dage lange hyldest til islandsk og international musik, Iceland Airwaves. Festivalen er kendt for et præsentere et fremadskuende, spektakulært og spændende program, der opføres på mindst lige så spændende venues rundt i Reykjavik. I år kan du opleve blandt andet Múm, PJ Harvey, FM Belfast, Emil Stabil og Santigold på årets festival. Der er mulighed for at købe pakkeløsninger med fly fra Danmark til rimelige priser.    

Hvor: Reykjavík
Hvornår: Den 2. – 6. november
Entré: Partout billetten koster 1155 kroner. Pakkeløsninger fra Danmark fra 3.406 kroner.

 

Define Festival

Define Festival er en elektronisk festival, der bevæger sig i krydsfeltet mellem de klassiske og de nye elektroniske kunstarter. På festivalen kan du derfor både opleve koncerter, musikdramatik, installationer, workshops og foredrag, alt sammen med det elektroniske i centrum. Kom blandt andet til hyldestkoncert for Danmarks første elektroniske musiker Else Marie Pade (1924-2016), med værker skabt af Martin Hall, Bjørn Svin, Hans Sydow, Mike Sheridan og Jacob Kierkegaard. Eller oplev den markante danske elektrostjerne Kill J, der tidligere har spillet på blandt andet Roskilde Festival.

Hvor: Sønderborg
Hvornår: 10. - 13. november
Entré: Lørdagsbilletter koster 120 kroner, Partoutbilletter 300 kroner


ANNONCE