Nyhed

Jared Leto skal spille Andy Warhol i filmatiseret biografi

Skuespiller og sanger Jared Leto skal gøre det i rollen som Andy Warhol i en filmatiseret biografi om den amerikanske maler og multikunstners liv.

Skuespiller og Thirty Seconds to Mars-sanger Jared Leto skal spille Andy Warhol i en filmatiseret biografi om den amerikanske maler og multikunstner.

Jared Leto var senest aktuel som Jokeren i ”Suicide Squad”, og nu forlyder det altså, at Leto skal gøre det i rollen som Andy Warhol, der ud over at være maler også producerede mere end 60 film samt var involveret i musik i løbet af sin karriere. Warhol samarbejdede blandt andet med rockgruppen Velvet Underground og agerede en form for producer i forbindelse med debutalbummet ”The Velvet Underground and Nico”, der udkom i 1967.

Filmatiseringen af Andy Warhol sker på baggrund af Victor Bockris’ biografi fra 1989 ”Warhol: The Biography”, som Leto har erhvervet sig rettighederne til at måtte tage afsæt i. Ud over Leto, der også skal agere medproducer, er det filmproducer Michael De Luca samt manuskriptforfatter Terence Winter, som skal være med til at realisere projektet.


Hvornår filmen får premiere er endnu uvist. I mellemtiden skal Jared Leto spille med i ”Blade Runner 2”, som er en fortsættelse af den populære science fiction-film fra 1982. Letos medvirken i den nye ”Blade Runner” er blot skuespillerens anden rolle, siden han i 2013 vandt en Oscar for sin præstation i ”Dallas Buyers Club”.

Jared Leto har ved siden af sin skuespillerkarriere også udgivet indtil videre fire album med rockgruppen Thirty Seconds to Mars, hvor han er sanger, sangskriver og multiinstrumentalist. Seneste album er "Love, Lust, Faith and Dreams" fra 2013.

ANNONCE