Nyhed

Mellemfolkeligt Samvirke åbner verdensmusikfestival på Nørrebro

For første gang er Café MellemRummet og Globalhagen Hostel del af en verdensmusikfestival. Det sker i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke.

Café MellemRummet og Globalhagen Hostel, der er drevet af Mellemfolkeligt Samvirke, er for første gang del af en verdensmusikfestival i København. Det er lokale aktivister, som driver Globalhagen World Music Festival, som er en del af Copenhagen World Music Festival – en større festival, der for femte år i træk bliver afholdt på flere spillesteder i København. Overskuddet går til opbygningen af et computerlab i Lusaka, Zambia.

På Globalhagen World Music Festival kan du for eksempel opleve det kinesiske band Ajinai. De spiller rock på velkendte instrumenter som guitar og effektpedaler, hvilket i sig selv ikke er særligt eksotisk. Til gengæld tilføjes det orientalske element af mindre kendte instrumenter som hestehovedsviolin (Morin Khuur) og strubesang (Khoomei), der er traditionelle instrumenter i Mongoliet.

Men Ajinai er bare et enkelt eksempel på, hvad publikum kan opleve, når verdensmusikfestivalen løber af stablen den 7.-11. september. Henover weekenden er der mulighed for at opleve det dansk-tyske band 100 % Max Akwaaba, hvis medlemmer har rødder i Bli Glad og Analogik. Du kan få en smagsprøve på deres psykedeliske afro-beatmusik nedenfor. Feridah Rose (billedet), der har rødder i Uganda, optræder også. 

Programmet for festivalen ser således ud:


Onsdag den 7. september:


17.00: Åbning af kunstudstilling med Arsalan Chalabi (Iran)

Torsdag den 8. september:

12.00-16.00: Afrikansk marked ved NGO'en Dafrico Ghana Collection


21.00: LIVE -  Feridah Rose m. band (Uganda/Denmark), soul med inspiration fra r&b, jazz, funk og reggae.

Fredag den 9. september:

13.00-18.00: Afrikansk marked ved NGO'en Dafrico Ghana Collection


22.00: LIVE - 100% Max Akwaaba (DK/DE), psykedelisk afro-beat.  

Lørdag den 10. september:

21.00: LIVE - Ajinai (Mongoliet/Kina), folk-rock og verdensmusik fra Mongoliet


Søndag den 11. september:

12.00-16.00: Afrikansk marked ved NGO'en Dafrico Ghana Collection

ANNONCE