Nyhed

FOTOUDSTILLING: Kærlighedssoldaterne BliGlad makker ret

Udstillingen Lydbilleder fra en by tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

I seks år fik det danske musiklandskab fornøjelsen af det danske reggaeband BliGlad. Gruppen brød for alvor igennem i foråret 2007 med debutalbummet Kærlighed til folket, der indeholdt numre som ”Dans for satan” og titelnummeret, der havde gæstevokal af Gnags-forsanger Peter A.G.

BliGlads debutalbum gjorde også, at de landede en forside på GAFFAs magasin i februar 2007, hvor de fortalte om deres mission – de ville sprede kærlighed til folket og kaldte derfor dem selv ”kærlighedssoldater”.

Den aarhusianske gruppe, som blev dannet af Kristian Nordentoft, Benjamin Lesak, Christopher McLaughlin, Jesper Iversen og Daniel Plon, blev for alvor kendt for deres velspillede rootsreggae, som blev udført med en spidsfindig hjemmelavet accent – eksekveret på dansk.

I 2013 meddelte gruppen, at de havde valgt at holde pause på ubestemt tid. Inden da nåede GAFFA at anmelde dem en allersidste gang, da de i 2012 spillede på Danmarks Grimmeste Festival i Aarhus. BliGlads optræden fik fire stjerner og en god portion rosende ord oven i:


”BliGlad er synonymt med dansk reggae i den lette ende af skalaen. Ikke fordi teknik, tekst og melodi er underlegent, men fordi det er ubekymret, blottet for dystre og politiske emner. Navnet er malende og manende, og stemningen er præcis som den skal være; overstadig, tangerende til det lalleglade. De er et tilbagevendende indslag på Danmarks Grimmeste Festival, og er som altid en sikker publikumssucces”.


Har du lyst til at læse mere om BliGlad, som desværre ikke længere laver musik sammen, kan du finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.

Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.

LÆS OGSÅ:  BliGlad: Hjem Til Harlev


ANNONCE